Sund Kost >> Sunde Måltider

Squash vs. Korsblomstrede Grøntsager

Skrevet af Virginia Van Vynckt; Opdateret November 21, 2018

Sommer og vinter squash og korsblomstrede grøntsager rangerer blandt de sundeste fødevarer. Både squash og korsblomstrede familier give C-vitamin og fibre, og begge indeholder en række forskellige stoffer, kaldet fytokemikalier, der kan spille en rolle i forebyggelse af sygdomme. Omfatter en bred vifte af grøntsager i din afbalanceret kost til at samle de største fordele for dit helbred.

Typer af Squash

Squash falder i to kategorier, vinter squash og sommer squash. Populære vinter squash sorter omfatter acorn, buttercup, butternut, hubbard, kabocha og spaghetti squash, samt græskar. Populære sommer squash omfatter gule sommer squash, zucchini og pattypan squash. Botanisk, squash er frugter, fordi de indeholder plantens frø, men de er kogt og spist som grøntsager.

Typer af Korsblomstrede Grøntsager

Den meget store korsblomstrede familie med mange almindeligt spist grøntsager: broccoli, rosenkål, kål, majroer, kålrabi, bok choy, Kinesisk kål, kålroe, brøndkarse, arugula og mørke bladgrøntsager grønne såsom grønkål, collard greens og sennep greens. I modsætning til squash, der er medlemmer af den korsblomstrede familie er sandt grøntsager.

Kalorier og Kulhydrater

Hvis du er at tælle kalorier og kulhydrater, de korsblomstrede familie eller sommer squash er et bedre spil end vinter squash. For eksempel, 1 kop hakket broccoli indeholder 55 kalorier og 11 gram kulhydrat, mens en kop længdeenhed acorn squash har 115 kalorier og 29 gram kulhydrat. Men sommer squash slår selv broccoli. En kop skiver zucchini har 27 kalorier og 4.8 gram kulhydrat.

Vitaminer og Fibre

Sommer og vinter squash og korsblomstrede grøntsager er alle gode til fremragende kilder til C-vitamin, især hvis man spiser dem rå, bagt, let sauteret eller dampet snarere end kogt, da C-vitamin udvaskes til madlavning vand. Den grønne medlemmer af korsblomstrede gruppe, som broccoli og kål, også give vitamin K. Squash indeholder meget lidt vitamin K. Vinter squash, især græskar, der er gode kilder til vitamin A. Så er nogle, men ikke alle, medlemmer af den korsblomstrede familie. Grøntsager i begge familier giver fiber, med vinter squash, broccoli og grønne greens er de bedste kilder.

Fytokemikalier i Squash

Carotenoider er de naturligt forekommende røde, orange og gule pigmenter i mange frugter og grøntsager, herunder squash. Kroppen kan vende nogle carotenoider, især beta-caroten til vitamin A. Carotenoider kan spille andre roller i sundhed, bidrage til at forebygge kræft og andre sygdomme, i henhold til Linus Pauling Institute, selv om beviserne er stadig under udvikling. For eksempel, forskerne ser på lutein og zeaxanthin, to karotenoider findes i vinter og sommer squash, for mulige roller i at afværge aldersrelateret macula degeneration og grå stær. Din krop absorberer carotenoider, når de er ledsaget af fedt, så let sauteeing zucchini eller pensel noget smør eller olie på butternut squash giver mening.

Fytokemikalier i Korsblomstrede Grøntsager

Den mørke bladgrøntsager grønne medlemmer af den korsblomstrede familie, som broccoli, grønkål og collard greens, indeholder også karotenoider. Hertil kommer, at den korsblomstrede familie indeholder svovlholdige forbindelser, der kaldes glucosinolater, som giver kål, broccoli og deres fætre og kusiner, der karakteristisk skarp lugt, og som ikke findes i squash. Mens beviserne er stadig slank og resultaterne af undersøgelser, blandet, Linus Pauling Institute rapporter, der glucosinolater, samt andre stoffer, der findes i korsblomstrede grøntsager, kan spille en rolle i forebyggelse af kræft i lunge, tyktarm, bryst og prostata.

Om Forfatteren

Fra 1978 til 1995, Virginia Van Vynckt arbejdede som forfatter og redaktør på Chicago Sun-Times. Hun har skrevet udførligt om mad og ernæring, der co-forfatter til syv kogebøger. Hun har også udgivet "Vores Egne", en bog om ældre-barn vedtagelse. Van Vynckt har en Bachelor of Arts-grad i journalistik fra Indiana University.

ADVERT

Mest populære