Sund Kost >> Sunde Måltider

Spirulina & Skjoldbruskkirtlen

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret: 06 December, 2018

Spirulina er en blå-grøn alger til rådighed som et kosttilskud i pulverform, kapsel eller tabletform. Ifølge MedlinePlus, spirulina er markedsført som en alternativ behandling for hjerte-kar -, mave-og immunsystemet problemer, men ingen af disse påstande er støttet af videnskabelige beviser. Ligesom andre hav-grøntsager som tang, spirulina har en høj koncentration af jod. Hvis du har problemer med skjoldbruskkirtlen, skal du tale med din læge om, hvilken effekt jod fra kosttilskud spirulina kan have på dig.

Jod Krav

De fleste Amerikanere får nok jod fra fødevarer som iodized salt. Men, veganere og strenge vegetarer, der ikke kan forbruge, joderet salt, tang og fisk kan blive mangelfuld. Hvis din kost mangler jod, din skjoldbruskkirtel ikke vil være i stand til at producere tilstrækkelige triiodothyronine, eller T3, og thyroxin, eller T4, væsentlige thyroid hormoner. Raske voksne har brug for ca 150 mikrogram jod om dagen for at forhindre udviklingen af struma, eller forstørret skjoldbruskkirtel, og hypothyroidisme. Gravide kvinder bør have 220 mikrogram dagligt og ammende kvinder bør forbruge 290 mikrogram. En typisk 3-gram dosis af en kommerciel spirulina supplement af forbrugsstoffer 15 mikrogram jod, eller 10% af det daglige behov for de fleste mænd og kvinder.

Effekt på Hypothyroidisme

Selv om det er mangel på jod kan hjælpe årsag til hypothyroidisme, American Thyroid Association advarer om, at der forsøger at afhjælpe lidelsen ved at indtage store doser af jod-herunder jod, der leveres af hav-grøntsager som spirulina-kan forværre symptomer på sygdommen. Dette er især tilfældet, hvis hypothyroidisme er forårsaget af Hashimoto ' s sygdom, en autoimmun sygdom, hvor skjoldbruskkirtlen væv bliver angrebet af kroppens egne immunceller. Overskydende jod kan stimulere disse celler i en øget indsats.

Effekt på Hyperthyroidisme

Hyperthyroidisme) opstår, når skjoldbruskkirtlen producerer for meget thyreoideahormon. Dette kan medføre søvnløshed, en hurtig og uregelmæssig hjertebanken, vægttab, angst, udstående øjne og struma. Ved regelmæssigt at indtage store doser af jod-rige produkter som spirulina kan bidrage til udviklingen af hyperthyroidisme eller forværre sygdommen symptomer. Folk, der har tilbragt det meste af deres liv indtagelse af en kost med relativt lave i jod kan udvikle jod-induceret hyperthyroidisme fra selv en moderat stigning i deres jod forbrug.

Ekspert-Anbefalinger

Personer med lavt stofskifte eller hyperthyreoidisme nødt til at være forsigtig med at bruge nogen kosttilskud som spirulina, der er højt i jod, rådgiver registreret diaetetiker Cheryl Harris. Hvis din læge ikke sige, spirulina tilskud er et sikkert valg for dig, skal du altid holde sig til hendes dosering anbefalinger. Over-the-counter kosttilskud, som spirulina er ikke reguleret af den AMERIKANSKE Food and Drug Administration og kan være forurenet af potentielt giftige bakterier og tungmetaller. Kig efter mærker, der er blevet testet af et eksternt bureau, såsom den AMERIKANSKE Farmakopé.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære