Sund Kost >> Ernæring

Hvorfor Er Spirulina Godt for Dig?

Tang smager bedre end nogensinde før, når du ved, hvor meget det kan forbedre din sundhed. En type af blå-grønne alger, spirulina vokser naturligt i søer med en høj pH-værdi og er ofte dyrket i kontrollerede damme til konsum. Potentielle fordele ved et spirulina-rig kost kan nævnes forbedret immunforsvar, reduceret inflammation og forebyggelse af sygdomme. Det kan endda være muligt at forbedre hjernens funktion og hukommelse ved at supplere med spirulina.

Næringsstoffer

Spirulina pulserende blå-grøn farve betegne dens bred vifte af næringsstoffer. Det indeholder store mængder af beta-caroten, B-vitaminer, jern, aminosyrer, fytonæringsstoffer og antioxidanter. Omkring 62 procent af spirulina er sammensat af essentielle aminosyrer er nødvendige for at reparere og opbygge kroppens væv. Antioxidanter for at beskytte mod oxidativ stress og celle skader og kroniske sygdomme og kræft kan forebygges gennem regelmæssig indtagelse af antioxidant-rige fødevarer. En undersøgelse offentliggjort i "Mad Kemi" fandt, at en spirulina-rig kost kan forlænge levetiden af dine nyrer på grund af sin antioxidant egenskaber.

Immune Support

Hvis dit immunforsvar ikke fungerer godt, spirulina kan hjælpe. Ifølge University of Maryland Medical Center, der tager spirulina kan øge produktionen af antistoffer, som er nødvendige for at bekæmpe infektionen og beskytter mod sygdom. En klinisk undersøgelse af dette blev foretaget på University of California, Davis. Forskerne fandt, at i slutningen af en 12-ugers periode, deltagerne bliver suppleret med spirulina havde et forhøjet niveau af det enzym, der bruges til at måle immunforsvaret. En anden fordel var, at deltagerne havde et højere gennemsnit hæmoglobin, hvilket reducerer risikoen for anæmi.

Blodsukker

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Journal of Supplerende og Integrativ Medicin," spirulina kan hjælpe med at kontrollere blodsukkeret. Forskerne fandt ud af, efter blot fem dages tilskud med spirulina, kontrol af blodsukker bedre. Som en ekstra fordel, dem behandlet med spirulina i undersøgelsen havde mindre inflammation, sænket triglycerider og nedsat total kolesterol fra starten af undersøgelsen. Denne kombination af ydelser, kan gøre det til et ideelt supplement til personer med diabetes eller hjertesygdom.

Hjernens Sundhed

Ud over at reducere betændelse i kroppens væv, spirulina kan reducere betændelse i hjernen. Parkinsons sygdom er en neurodegenerativ lidelse, der er forårsaget af hævelse og inflammation i hjernen. Forskere ved University of South Florida College of Medicine har foretaget en undersøgelse af effekten af spirulina til at beskytte mod neurodegenerative sygdomme som Parkinsons sygdom. Resultaterne understøtter brug af spirulina som en forebyggende tilskud. Hertil kommer, at det kan forhindre tab af hukommelse ved at reducere oxidativ stress i hjernen, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Journal of Nutritional Science og Vitaminology."

Om Forfatteren

Erica Kannall er en registreret diætist og certificeret sundheds/fitness specialist med American College of Sports Medicine. Hun har arbejdet i klinisk ernæring, fællesskab, sundhed, fitness, sundhed, coaching, rådgivning og food service. Hun har en Bachelor of Science i klinisk diætetik og ernæring fra University of Pittsburgh.

Foto Credits

  • grøn schweiziske sø billede af Julia fra Britvich Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære