Sund Kost >> Sunde Måltider

Spinat og Galdeblære

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret: December 02, 2018

Din galdeblæren er ansvarlig for opbevaring og frigivelse af galde, et stof, der aids i fordøjelsen af fedtstoffer. Galdeblæren lidelser, såsom galdesten, kan forebygges eller behandles med ændringer til din kost, noter Canadiske diætist Birthe Beck. At spise masser af fuldkorn og fiber og kun en lille mængde fedt og animalske produkter, der kan sænke din risiko for at udvikle galdeblære sygdomme. Spinat kan være en god vegetabilsk til at omfatte regelmæssigt i dine måltider, uanset om du forsøger at styre galdeblære problemer eller blot til at vedligeholde din fordøjelse.

Effekt på Galdesten

At spise mere spinat kan sænke din risiko for galdesten, hvis det er en del af en kostplan, der er også lav på mættet fedt og kolesterol og højt fiberindhold, hele korn, C-vitamin, calcium og magnesium. En halv kop servering af frosne, kogte spinat forbrugsstoffer 78 milligram magnesium, at næsten 20 procent af en persons daglige behov, og 25 procent af en kvindes.

Effekt på Galdeblære Sygdom

Spinat indeholder 6.4 mg jern per kogt cup -- 35 procent af en kvindes daglige strygejern behov og 80 procent for en mand, -- og et højt indhold af B-vitaminer, som niacin og riboflavin. Disse næringsstoffer kan bidrage til at sænke sværhedsgraden af galdeblære sygdom symptomer. Forbered vegetabilsk bruger en low-fat metoden; en kost, der forsyner mindre end 30 procent af dit samlede daglige kalorier fra fedt kan hjælpe dig med at undgå komplikationer relateret til galdeblære sygdom. Spise spinat, rå, dampet, kogt eller wok-stegt, ikke creamed, bagt med ost eller anvendes i en høj-fedt dip.

Effekten af Oxalat i Spinat

Hvis du har galdesten, kan du være mere tilbøjelige til at udvikle nyresten. Et højt indtag af spinat er ikke knyttet til galdestensdannelse, men det kan give nyresten, især hvis du har en historie af nyre sten problemer. En kost rig på oxalat forbindelser, der øger din urin oxalat koncentration, hvilket kan forårsage calcium oxalat sten til at udvikle sig. Oxalat-rige fødevarer er dem, der indeholder 50 mg eller flere af de forbindelser, per portion. Spinat har 645 milligram af oxalat i en 3,5 ounce servering.

Anbefalede Indtag

Sunde kvinder i alderen fra 19 til 50 skal spise for 2 1/2 kopper af grøntsager hver dag, og mænd i samme aldersgruppe har brug for om 3 kopper dagligt. En portion spinat svarer til 1 kop vegetabilsk kogt eller 2 kopper af blade serveres rå. Hvis du har en historie af galdeblære-eller nyreproblemer, skal du tale med din læge, før væsentligt at øge mængden af spinat i din kost.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære