Sund Kost >> Kost

Er Soja Mælk Opfedning?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret December 27, 2018

Sojamælk er foretaget, når sojabønner, der er dyppet i vand, jord op og anstrengt. Fibre og sojaprotein i denne mælk kan hjælpe med at nedsætte din risiko for højt kolesteroltal og hjertesygdomme. Mens soja mælk er ikke særligt fedende, indtagelse af for mange kalorier fra enhver kilde kan forårsage vægtøgning.

Ernæring Fakta

En 8-ounce glas almindelig soja mælk indeholder ca 115 kalorier, 8 gram protein, 11 gram kulhydrat og 4.1 gram fedt, herunder .5 gram mættet fedt. Valg af fedtfattig sojamælk reducerer mængden af kalorier per portion til 87 og giver dig 4 gram protein, 15 gram kulhydrat og 1,2 gram fedt. Begge typer af soja mælk indeholder 2 gram kostfibre per portion.

I forhold til Mælk

I modsætning til mælk, soja mælk ikke indeholder laktose eller kolesterol. Det indeholder færre kalorier og mindre fedt end sødmælk, som har 150 kalorier per portion, omkring halvdelen, der kommer fra fedt. Regelmæssig sojamælk har omtrent samme mængde kalorier per portion, som fedtfattig mælk. Soja mælk har en lignende mængde af protein og er normalt styrket til at indeholde en lignende mængde af calcium og D-vitamin, der findes i komælk. Dette betyder, at sojamælk er mindre fedende end sødmælk, men som er sammenlignelige med fedtfattig mælk.

Effekt på Vægt

En undersøgelse offentliggjort i "Journal of den Amerikanske Diætetiske Association" i oktober 2007 havde folk på en kost, drikke enten 720 ml per dag skummetmælk, der fremmer vægttab, eller en tilsvarende mængde af soja mælk for at se, om sojamælk var lige så gavnligt som skummetmælk til vægttab. Begge grupper tabte en lignende mængde af vægt, der viser, at soja mælk kan også være til gavn for vægttab.

Overvejelser

Hvis du forsøger at undgå, at fødevarer, der indeholder genetisk modificerede ingredienser, vælge økologisk soja mælk. Soja er en af de mest almindelige GMO-fødevarer. Soja også indeholder phytoøstrogener, så kvinder med østrogen-afhængige kræftformer og dem, der tager tamoxifen bør ikke indtage store mængder af soja mælk, da det kan øge deres risiko for brystkræft.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Soja bønner på grønne blade billede af Monika 3 Skridt Foran fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære