Sund Kost >> Sunde Måltider

Kilder til Acidophilus

En bred vifte af bakterier, der lever i dine tarme. Nogle er skadelige og kan forårsage sygdom, mens andre er hjælpsomme og bekæmpe de "dårlige" bakterier. Acidophilus, også kaldet L. acidophilus, der er en godgørende type bakterie, der kan bidrage til at forbedre balance af bakterier i din krop. Selv om mange påstande om acidophilus er ikke blevet bekræftet, at spise fødevarer, der indeholder acidophilus, der kan hjælpe med at behandle og forebygge diarré og gær infektioner forårsaget af bakterier.

Funktion af Acidophilus

Acidophilus, der hjælper kroppen med at nedbryde maden. Denne proces hjælper din krop med at gøre mælkesyre og hydrogenperoxid (brintoverilte), stoffer, som skaber et roligt miljø for skadelige bakterier i tarmen, ifølge University of Maryland Medical Center. Acidophilus, der også kæmper vaginal bakterier, som forårsager gær infektioner hos kvinder, ifølge New York University Langone Medical Center. Fordi det er en levende kultur, der forbliver i kroppen, indtil noget dræber det, ingen myndighed, som har etableret en anbefalede indtag beløb for acidophilus.

Yoghurt og Berigede Mejeriprodukter

Yoghurt, mælk og andre mejeriprodukter, der er beriget med live acidophilus kulturer findes i købmandsforretninger og fungere som en effektiv måde til at øge din acidophilus indtag. De kan endda hjælpe med at sænke dit kolesteroltal, ifølge forskere, der offentliggjort en undersøgelse i "Tidsskrift for landøkonomi" i 2011. De gav acidophilus-rige yoghurt til en gruppe af diabetisk voksne til seks uger, og fandt, at probiotisk yoghurt sænket deres LDL-kolesterol med mere end 7 procent. Læs etiketter for at sikre, at du køber probiotiske mejeriprodukter, der indeholder acidophilus.

Andre Kilder

Du kan få acidophilus fra vegetabilske kilder, som hele hvede fødevarer, byg, løg, tomater, bananer og hvidløg. Honning indeholder også varierende koncentrationer af acidophilus, ifølge forfatterne til en artikel, der er offentliggjort i "Journal of Food Science" i 2012. De testede 13 prøver af Malaysiske honning og fandt, at alle dem, der er indeholdt niveauer af acidophilus, der vises antimikrobiel aktivitet mod bakterier. Kosttilskud Acidophilus er også tilgængelige i form af tabletter og stikpiller, og som fryse-tørret granulat, pulver og kapsler.

Overvejelser

Hvis du tager antibiotika, som din læge kan anbefale, at du også tage probiotika til at hjælpe din krop med at opretholde en sund balance af bakterier. Selv om antibiotika er et effektivt redskab til at dræbe bakterielle infektioner, som de ikke kan skelne mellem nyttige og skadelige organismer, der potentielt eliminere bakterier, der er godt for dig. For at undgå negative gastrointestinale virkninger af antibiotika, herunder diarré, nogle behandlere anbefaler at spise acidophilus-rige fødevarer, to til tre timer efter, at du tager et antibiotikum medicin.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

Foto Credits

  • David De Lossy/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære