Sund Kost >> Sunde Måltider

Gør Suppe Fylde Dig?

Skrevet af Jody Braverman; Opdateret November 28, 2018

En skål varm suppe på en kold dag, der virkelig rammer plet. Hvis du vælger en bouillon-baseret suppe med grøntsager, fuldkorn, og bønner, kan det være et sundt supplement til din kost, også. Men mange supper-især de store-købte sort-er høj i natrium, alt for meget af, som kan føre til væskeophobning og oppustethed.

Natrium Statistik

Natrium er en elektrolyt mineral afgørende for din sundhed. Det hjælper med at regulere væskebalancen og aids i absorptionen og transport af andre næringsstoffer. Det er også afgørende for at opretholde blod volumen og blodtryk. Men, behøver du kun en lille mængde af natrium fra din kost -- 180 til 500 milligram per dag -- og de fleste Amerikanere får alt for meget -- op til 3.000 mg for meget. Supper er en af de rigeste kilder af natrium i den Amerikanske kost, rapporter "Tid" magasin.

Natrium i Suppe

Dåse supper er notorisk høj i natrium. Centers for Disease Control og Forebyggelse rapporter om, at en kop tomat suppe kan indeholde så meget som 1,260 mg natrium. En kop kylling noodle suppe kan indeholde så meget som 940 mg, noter CDC. Den øvre grænse for natrium er indstillet på 2,300 milligram. En kop af den typiske butik-købt suppe kan levere næsten halvdelen af den øvre grænse, som er den højeste mængde af natrium, du bør have på én dag.

Natrium og Oppustethed

Når du spiser for meget natrium, begynder kroppen at holde på vandet i et forsøg på at udvande natrium i dit blod til at opretholde en balance af elektrolytter. Det ekstra vand er kilden til oppustethed. Når du begrænse dine natrium indtag, balancen af elektrolytter i dit blod vil blive genoprettet, og din krop vil lade gå i vandet, det er at fastholde. Hvis du jævnligt spiser for meget natrium fra supper og andre forarbejdede fødevarer, skal det overskydende vand -- hvilket resulterer i en højere mængde blod -- kan føre til for højt blodtryk og øger din risiko for slagtilfælde.

At løse det Problem Suppe

Det er nemt at undgå oppustethed ved at begrænse dine natrium indtag. Når du køber store-købte supper, kigge efter en label, hvor der står "lavt indhold af natrium," hvilket betyder, at det indeholder 140 mg eller mindre per portion. Hvis den siger "meget lavt indhold af natrium," det er færre end 35 mg per portion. Bedre endnu, lav din egen suppe derhjemme med masser af friske grøntsager, fuldkorn og magre proteiner. Brug af urter og krydderier til at give smag suppen i stedet for salt, og du vil få en dampende skål af komfort, og det er natrium-fri. Hvis du går hjemmelavet rute, find ud af, natrium niveauer i din bouillon, og gå til natrium-fri bouillon, når det er muligt.

Om Forfatteren

Jody Braverman er en professionel forfatter og redaktør, der er baseret i Atlanta. Hun studerede kreativ skrivning på American University of Paris og modtog en Bachelor i engelsk fra University of Maryland. Hun har også modtaget personlig træner certificering fra NASM og hendes 200 timers yoga lærer certificering fra YogaWorks.

ADVERT

Mest populære