Sund Kost >> Ernæring

Opløselige Fibre i Mango

Skrevet af Meg Campbell; Opdateret: November 19, 2018

Det kan komme som en overraskelse, at Amerikanerne, der spiser mere appelsiner, druer, æbler og bananer end nogen anden type af frugt som mango rangerer som den mest forbruges frugt i verden. Kendt som "kongen af frugter" i sin oprindelige Indien, mango er en fiber-rige, næringsstof-tætte, tropiske frugter, der, i betragtning af dets enestående sødme, er rimelig lav i kalorier. Fordi dens hud er ikke spiselige, alle af en mango ' s gavnlige fibre er fundet i sit duftende, saftigt kød.

Fiber Indhold

En kop af skrællede og udstenede hakket mango, eller omtrent halvdelen af kødet med en gennemsnitlig størrelse frugt, giver 99 kalorier og 2,6 gram fiber, et beløb, der svarer til lidt over 10 procent af den daglige værdi for fiber. For omkring 200 kalorier, kødet af en hel mellemstore mango forsyninger 5.4 gram fiber, eller 22 procent af den daglige værdi. Omkring 61 procent af total kostfiber i en mango er den opløselige form, mens de resterende 39% er uopløselige fibre i henhold til det AMERIKANSKE Department of Agriculture.

Sundhedsmæssige Fordele

Opløselige fibre opløses i vand danner en gel-lignende stof, der udfører flere gavnlige funktioner. Det binder sig til kolesterol og andre fedtsyrer og fremmer deres udskillelse i affald, en kvalitet, der gør det nyttigt i normalisering og opretholde sunde kolesterol niveauer. Opløselige fibre også hjælper med at kontrollere blodsukkeret ved at bremse den sats, hvor tyndtarmen optager glukose. Det forsinker mavens tømning, samt, som bidrager til mæthed og derfor hjælper med at forhindre overspisning.

En mango er uopløselige fibre binder til vand i stedet for at opløse i det, en kvalitet, der gør det muligt at både at holde materiale, der bevæger sig gennem fordøjelseskanalen og skabe større, blødere afføring, der er lettere at passere.

Anbefalede Indtag

Kostråd anbefaler at få 14 gram fibre for hver 1.000 kalorier forbruges. Baseret på disse retningslinjer, det er generelt foreslået, at mænd og kvinder gennem en alder af 50 år, omkring 38 gram og 25 gram fibre om dagen, henholdsvis, mens de fleste ældre mænd og kvinder bør få 30 gram og 21 gram, henholdsvis. Personer, hvis energi-indtag varierer betydeligt fra den gennemsnitlige person inden for deres specifikke alder og køn gruppe bør justere deres fiber indtag i overensstemmelse hermed.

Kostråd ikke opstillet specifikke anbefalinger for indtag af opløselige og uopløselige fibre. I stedet foreslår de, at ved at møde dit daglige fiber behov gennem en bred vifte af fiber-rige fødevarer, du bør få tilstrækkelige mængder af begge typer af fiber.

Andre Næringsstoffer og Betjener Forslag

En mellemstor mango også giver 204%, 73%, 36% og 20 procent af den daglige værdier for C-vitamin, A-vitamin, folat og vitamin B-6, hhv. Rør hakket mango i en skål med havregryn for en jern-rig, høj-fiber morgenmad. Gerne mango, havre er en særlig god kilde til fiber. For at øge dit indtag af uopløselige fibre, snack på et stykke af hel-hvede toast toppet med skiver af mango, eller kast mango i en frisk grøn salat -- whole-wheat produkter og mørke bladgrøntsager er høj i uopløselige fibre.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

ADVERT

Mest populære