Sund Kost >> Ernæring

Opløselige Fibre i Kål

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret December 27, 2018

At spise kål og andre korsblomstrede grøntsager regelmæssigt kan sænke din risiko for kræft, ifølge den Amerikanske Academy of Nutrition and Dietetics. Kål er en god kilde til folat og C-vitamin og K sammen med andre antioxidanter, og den indeholder også små mængder af kalium, vitamin B-6, mangan og både opløselige og uopløselige fibre.

Fiber Indhold

Mens fiber ikke er fordøjet, og det giver en række fordele, herunder hjælper du føler dig fuld, så du ikke spiser så meget og sænke din risiko for forstoppelse, højt kolesteroltal, hjertesygdomme og diabetes. Hver 1-cup, der tjener hakkede kål giver 2.2 gram fiber, som er omkring 9 procent af den daglige værdi for fiber på 25 gram.

Opløselige vs. Uopløselige Fibre

Opløselige og uopløselige fibre giver forskellige fordele, så forbruge en blanding af disse to typer af fiber. Opløselige fibre kommer fra inde i plantecellerne og danner en gel, når det kommer i kontakt med vand, langsommere tømning af mavesækken. Uopløselige fibre kommer fra cellevæggene i planter og tilføjer bulk til afføringen, og holder det bevæger sig gennem din mave-tarmkanalen. Fiber i kål består af 40 procent opløselige fibre og 60 procent uopløselige fibre.

Stigende Opløselige Fibre

Forbrugende 8 gram opløselige fibre om dagen vil give dig med hjerte-sunde fordele, ifølge en artikel offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition" i 2002. 0,9 gram opløselige fibre i en kop strimlet kål er en god start mod opfyldelsen af dette mål. Andre fødevarer, der er højt opløselige fibre omfatter havregryn, bønner, bær, abrikoser, æbler, blommer, ferskner, pærer, appelsiner, mango, asparges, søde kartofler, ærter, gulerødder, rosenkål og broccoli.

Overvejelser

At spise store mængder af kål kan forårsage luft i maven, så varierer dine kilder til fiber snarere end at stole på kål alene. Gradvist øge din fiber indtagelse sammen med dit indtag af vand og sprede dit fiber indtag løbet af dagen, eller du kan opleve bivirkninger, herunder mavebesvær, diarré, gas og oppustethed, indtil dit fordøjelsessystem bliver brugt til øget fiber indtagelse.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære