Sund Kost >> Ernæring

Natriumbicarbonat Forholdsregler

Skrevet af Andrew fransk; Opdateret December 27, 2018

Natrium bikarbonat er basisk hvidt pulver, der anvendes til at gøre bagepulver. Det er godt kendt som en husstand sanitizer, lugtfjerner og bagning støtte. Men natriumbicarbonat er også en potent lægemiddel sammensatte. Det er mest almindeligt anvendt som et syreneutraliserende til at lindre halsbrand, selv om nogle læger mener, at det potentielt effektive for at afværge kræft vækst. Forholdsregler bør tages med natrium bikarbonat, fordi det kan føre til alvorlige bivirkninger, så rådføre sig med din læge, før du tager det.

Medicinske Anvendelser

Natriumbicarbonat er primært bruges til at lindre halsbrand, mavebesvær og fordøjelsesbesvær ved at neutralisere overskydende mavesyre, i henhold til MayoClinic.com. Når det bruges på disse måder, er det nævnt som en syreneutraliserende. Mindre almindeligt, natriumbicarbonat er anvendt til at behandle symptomerne på mavesår og alkalize blod og urin, når de bliver for sure-en tilstand kaldet acidosis. På grund af sin stærkt basisk egenskaber, natrium bikarbonat betragtes som en alternativ kræft afhjælpe nogle af sundhedspersonale -- især Dr. Tullio Simoncini -- fordi kræft kan ikke formere sig i alkaliske miljøer. Men the American Cancer Society hedder det, at den tilgængelige videnskabelige viden ikke støtte denne idé.

Metoder til Forbrug

Natriumbicarbonat er typisk blandet med vand og enten indtages oralt eller sprøjtes ind i kroppen intravenøst. Syreneutraliserende tabletter, der fizz i vand er som regel lavet af natrium-bikarbonat. Hvis du tager natriumbicarbonat antacida, skal du gøre det mellem måltider, fordi det reducerer mavesyren og det besværliggør fordøjelsen. Doser bør starte på 1 teskefuld natriumbikarbonat opløst i mindst 4 ounces af koldt vand dagligt og bør ikke overstige 5 tsk i dag. Intravenøs natriumbicarbonat bør altid administreres under tilsyn af en sundhedsprofessionel, fordi alvorlige symptomer kan skyldes blod, der er for alkaline-en tilstand, der kaldes alkalose.

Bivirkninger

De primære bivirkninger af at tage for meget natrium bikarbonat er relateret til alkalinitet. Bortset fra maven, alkalinitet i resten af kroppen er normalt et tegn på sundhed, selv om alt for meget medfører metabolisk uligevægt, og fører til dysfunktion og symptomer. De mest almindelige symptomer er øget tørst, mave kramper og oppustethed. Mindre almindelige bivirkninger omfatter hovedpine, kvalme, humørsvingninger, muskelsvaghed eller smerter, langsom respiration, ødem og hyppig trang til at tisse.

Forholdsregler

Personer med nyresygdom, forhøjet blodtryk eller hjertesygdom bør være især forsigtig når du tager natriumbicarbonat på grund af højt natriumindhold. At indtage store mængder af natrium kan overvælde filtrerings kapacitet i nyrerne og føre til en sammentrækning af pulsårerne, forhøjet blodtryk og stress på hjertet. Ved at kombinere natriumbicarbonat med anden medicin er heller ikke en god idé, fordi det kan påvirke, hvordan stoffer udføre i kroppen. I henhold til MayoClinic.com, natriumbicarbonat, bør ikke tages for mere end to uger, medmindre de er under opsyn af en læge.

Om Forfatteren

Andrew fransk uddannet fra Canadian Memorial Chiropractic College i 1999 og begyndte at skrive om ernæring kort tid derefter. Fransk har bidraget sundheds-og ernæringsmæssige relaterede artikler til "Calgary Spejl," "Calgary Herald," "Rocky Point Times" og "Ajo Korridor Gange" aviser, samt "Penasco" magasin.

ADVERT

Mest populære