Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Natrium Dårligt for Tænderne?

Ingen tvivl om du er bekendt med den offentlige sundhed advarsel om, at indtagelse af for meget natrium i væsentlig grad øger dine chancer for at udvikle højt blodtryk, en væsentlig årsag til hjerteanfald og slagtilfælde. Selv hvis du aldrig diagnosticeret med hypertension, men en natrium-rig kost kan skade din krop på andre måder-det er forbundet med nyre sten og knogletab, og selv kan have en indirekte effekt af din mundhygiejne.

Huller I Tænderne

Det er ingen hemmelighed, at spise sukkerholdige fødevarer kan føre til huller i tænderne. Din mund -- selv når din hygiejne er upåklagelig og så er du ellers sund -- er hjemsted for hundredvis af forskellige typer af bakterier, og mange af, som trives på kulhydrater. Mundtlig bakterier skift til handling, fest på simple sukkerarter og producere stærke syrer, når du indtager fødevarer eller drikkevarer, der indeholder kulhydrater. Disse fedtsyrer er holdt i kontakt med emalje af plak, en klæbrig, usynlig film, der former i munden hele dagen. Længere bakteriel syrer, som holdes i munden, jo mere tid har de til at skade tandemaljen.

Snack Angreb

Selv hvis du ikke har meget af en sød tand, vælger krydrede retter ikke nødvendigvis redde dig fra huller i tænderne. Natrium i sig selv ikke skader tandemaljen, men natrium og kulhydrater ofte gå hånd-i-hånd, især når det kommer til forarbejdede fødevarer. Brød, pizza, pasta og salte snacks er blandt de bedste kilder af natrium i den Amerikanske kost, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Mens de fleste af disse fødevarer er relativt lav på sukker, nogle af deres stivelse kan nedbrydes til simple sukkerarter af enzymer i munden. Som de er metaboliseres, stivelse generere den samme ætsende syre og sukkerholdige fødevarer.

Skjulte Farer

Natrium kan ikke være en direkte årsag til huller i tænderne, men at spise en natrium-rig kost potentielt svække dine tænder. Meget gerne knogler, væv, der udgør dine tænder er afhængige af calcium til at give dem struktur og styrke. En høj natrium indtag har vist sig at øge mængden af calcium i din krop udskiller via urin, hvilket i sidste ende kan føre til osteoporose og tand tab. Ifølge Linus Pauling Institute ved Oregon State University, nyrer fjerne så meget som 40 mg calcium fra kroppen til hver en højde af 2.300 mg natrium, der forbruges. American Heart Association anslår, at 90 procent af alle Amerikanere får for meget natrium, med et gennemsnitligt indtag på omkring 3,400 milligram om dagen.

Bottom Line

Fordi alt for meget i kosten natrium er stærkt forbundet med højt blodtryk, American Heart Association rådgiver de fleste voksne til at forbruge noget mere end 1.500 mg i døgnet. Men natrium er neutral-hvis ikke noget gavnligt -- når det kommer til oral sundhed. Ifølge the American Dental Association, natrium lauryl sulfat og andre natrium-baserede forbindelser fungere som skummende rengøringsmidler i tandpasta. En mild salt skyl anbefales ofte til at lindre smertefulde tand bylder, eller bakterielle infektioner, før de er behandlet af en professionel. Den Amerikanske Diætetiske Association bemærker, at spise ost -- som typisk er høj i natrium -- efter et måltid hjælper med at neutralisere syrer i munden og derved reducerer risikoen for huller i tænderne.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

Foto Credits

  • Stockbyte/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære