Sund Kost >> Kost

Soda ' s Effekter på Tanden Erosion

Kost og regelmæssig sodavand erodere den beskyttende, calcium-baserede emalje barriere på dine tænder ved at sænke pH-niveauet i munden. Tilsætning af phosphorsyre og citronsyre syre til at sodavand er den største bidragyder til denne stigning i surhedsgrad. Kunstige og naturlige sødestoffer også bidrage, fordi de tjener som føde for mælkesyre-producerende bakterier. Andre syrer, til stede i spormængder, yderligere at tilføje til, at muligheden af kost og regelmæssig sodavand med at udhule emaljen belægning dine tænder.

Surhedsgrad

Soda ' s evne til at udhule emaljen på dine tænder delvist opstår som følge af sin høje koncentrationer af forskellige syrer. For eksempel, cola indeholder store mængder af citronsyre og phosphorsyre syrer, mens ikke-colas skylder deres syrlighed primært citronsyre. Dette resulterer i varierende niveauer af syreindhold i forskellige sodavand. På pH-skalaen, hvor 0 er fuldstændig sur, 14 er helt alkalisk og 7 er neutral, colas spænder fra cirka 2,4 til 2,5, kan colas fra 3,0 til 3,3, citron-lime sodavand fra 3.2-3.3 og kost lemon-lime sodavand fra 3.4-3.7; root beer har en pH-værdi på ca 4.0.

Sødestoffer

Sodavand og kost sodavand indeholder en række sødestoffer, som sakkarose, fruktose, sorbitol og sukkersøde. Alle disse sødestoffer stick til din tand emalje, hvis du ikke straks børste dine tænder. Hvad enten de er naturlige eller kunstige, som de sødestoffer, der er i sodavand tjene som en fødekilde for plak bakterier. Disse bakterier formere sig hurtigt og begynder at belægge dine tænder, der producerer mælkesyre, som de indtager sukker på tænderne. Mælkesyre derefter begynder at gå væk din emalje, der bidrager til tand erosion på samme måde som citronsyre og phosphorsyre syrer i sodavand.

Kulsyre

Den kulsyre i sodavand kommer fra tilsætning af små mængder af kuldioxid i vand. Et biprodukt af denne kombination er kulsyre, som bidrager til at udhule emaljen på dine tænder. Fordi frisk kulsyreholdige sodavand indeholder højere koncentrationer af kulsyre, kan du lave pH-værdien af sodavand, lidt mindre sure ved at lade den blive hjemme. Men fordi kulsyre bidrager lidt til surhedsgrad af sodavand, fladskærms sodavand er kun en smule mindre sur end frisk sodavand.

Organiske Syrer samt Calcium Kelation

Sodavand indeholder meget små mængder af organiske syrer, der binder, med calcium-molekyler, en proces kendt som "kelation." Æblesyre og vinsyre, for eksempel bidrage til huller i tænderne ved chelaterende og fjernelse af calcium fra din emalje. Hertil kommer, at disse organiske syrer, der har evnen til at udsætte pH-værdien i munden fra at vende tilbage til normale niveauer. Fordi disse forbindelser bevare denne evne, selv ved små koncentrationer, organiske syrer i sodavand bidrage til huller i tænderne, der på flere måder.

Om Forfatteren

Matthew Lee har været at skrive professionelt siden 2007. Tidligere og aktuelle forskningsprojekter, der har undersøgt effekten af en diagnose af brystkræft på livsstil og mental sundhed og overholdelse af livsstil-baseret (dvs ernæring og motion) og medicinsk behandling behandling programmer. Han har en Master of Arts i psykologi fra Carleton University og arbejder mod sin doktorgrad i sundhedspsykologi.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære