Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan til at Bremse Glucose Absorption

Skrevet af Michael R. Peluso, Ph. D.; Opdateret December 20, 2018

Absorption af for meget sukker, for hurtigt, kan medføre, at din bugspytkirtel til at producere ekstra insulin for at lette glukose transport fra blodet ind i dit væv. Nogle af de ekstra glucose kan omdannes til triglycerider i leveren, og fedt kan blive sendt til din væv. Tankevækkende valg af fødevarer og omhyggelig måltid planlægning kan hjælpe til at forhindre kraftige stigninger i blodsukkeret, der ender med at udvide din talje.

Glykæmisk Indeks

Vælge fødevarer med et lavt eller middel glykæmisk indeks, eller GI, som er et numerisk mål for, hvor meget og hvor hurtigt en enkelt carbohydrat-holdige fødevarer øger dit blodsukker niveau. De enkelte fødevarer, er fået i forhold til ren glukose, der har et GI på 100. Fødevarer med en værdi på 55 år eller derunder betragtes som lav GI fødevarer, mens medium GI fødevarer har en værdi mellem 56 og 69. I almindelighed, de fleste lav-stivelsesholdige fødevarer såsom grøntsager, bælgfrugter og nødder, og endda nogle frugter har et lavt GI. Hele korn, brød og pasta har en medium GI og kartofler og raffineret korn, brød og kager, har et højt GI. Madlavning en fødevare normalt øger fordøjeligheden og dens GI.

Kostfibre

Vælge fødevarer, der indeholder naturlige kostfibre, især vand-opløselige former af kostfibre, der findes i bælgfrugter, grøntsager, frugt og nogle af fuldkorn. Fiber er ikke fordøjes i dine tarme. Opløselige fibre har tendens til at øge viskositeten eller tykkelse af tarmindholdet efter et måltid, hvilket gør, kulhydrat fordøjelse og glucose absorption. Havre og byg indeholder en opløselig form af fiber kaldet beta-glucan, og denne type fiber kan lavere stigning i dit blodsukker efter et måltid. Derudover, opløselige fibre er gæret på din kolon til at producere kortkædet fedtsyrer, der hjælper med at forhindre, at dine fra leveren udskiller for meget glukose i blodet i løbet af natten faste.

Komplekse Måltider

Dine måltider er sandsynligvis en kompleks kombination af en række fødevarer. De fedtstoffer i din mad kan påvirke glucose absorption fra stivelsesholdige fødevarer. Den simple handling at putte smør på dine bagt kartoffel kan sænke stigningen i blodsukkeret efter indtagelse af kartofler. Den mindre stigning i blodsukkeret, der er forårsaget ved at kombinere fedt med stivelse, der synes at være uafhængig af den type af fedt, som flerumættet fedt kan have den samme effekt som mættet fedt. Derfor, prøv at tilføje mandler, som indeholder sundere flerumættede fedt, at din brune ris og herunder i dit måltid fede fisk, såsom laks, som er rig på omega-3 fedtsyrer.

Fytonæringsstoffer

Udover kulhydrater, proteiner, fedtstoffer, vitaminer og mineraler, vegetabilske fødevarer indeholder mange små molekyler kaldet fytonæringsstoffer, der spiller en vigtig ernæringsmæssig roller i din krop. Polyfenoler er en type af phytonutrient, der kan hjælpe til at kontrollere dit blodsukkerniveau. Polyfenoler findes i fuldkorn, men ikke i raffineret korn. Grøn te og frugt-bær er særligt rige på polyfenoler. Fytonæringsstoffer, såsom polyfenoler lavere stigning i blodsukkeret efter spiser stivelse, fordi polyfenoler kan hæmme kulhydrat fordøjelses enzymer i tyndtarmen.

Om Forfatteren

Michael Peluso er en semi-pensionerede videnskabsmand inden for ernæringsmæssig biokemi. Han modtog hans M. S. i ernæring fra University of California, Davis og Ph. D. i ernæring fra University of Missouri. Peluso ' s arbejde har vist sig i videnskabelige publikationer som the "Journal of Nutrition," "Fedt" og "Experimental Biology and Medicine."

ADVERT

Mest populære