Sund Kost >> Sunde Måltider

Tegn og Symptomer af at Spise Utilstrækkeligt Kylling

Skrevet af Fred Decker; Opdateret November 21, 2018

Mange fødevarer er helt sikkert at spise, når rå eller minimalt kogt, men kylling og andet fjerkræ produkter, der ikke falder ind under denne kategori. Mikroorganismer, der potentielt kan gøre dig syg er ofte fundet på kylling, og hvis det er forkert forberedt du kan finde dig selv at prøve kræfter med alle de ubehagelige tegn på gastroenteritis: kvalme, opkastning, mavekramper og diarré. Selv om undercooking er en af de måder, du kan blive syg fra kylling, andre håndtering af fejl, der kan forårsage de samme ubehagelige resultat.

Kend Din Fjende

Alle levende væsener, herunder mennesker, er fyldt med utallige sorter af mikroorganismer. Kun et relativt lille antal af disse, der samlet betegnes som patogener, har potentiale til at gøre os syge. Af disse patogener, er kun en håndfuld rutinemæssigt fundet på kylling. De omfatter:

  • Enterococcus
  • Escherichia coli
  • Campylobacter jejuni
  • Staphylococcus aureus
  • Salmonella
  • Listeria monocytogenes

Hver af disse har mange substrains og regionale variationer, som adskiller sig i deres evne til at forårsage elendighed, men samlet er der en bred lighed i symptomerne.

Vil du Vide det, Når Du Føler det

Selv om disse patogener er forskellige biologisk, for det meste de forårsage meget lignende symptomer. Du vil føle, kramper og smerter i maven, have kvalme og opkastning, og som regel opleve diarré, så godt. Disse symptomer kan være ledsaget af en lav feber, men det er ikke altid til stede. Den tid, der kræves til at føle virkningerne af din syge-stjerne måltid varierer meget: fra 2 til 36 timer for enterococcus; kun 4 timer E. coli 2 til 5 dage med campylobacter, 1 at 7 timer i tilfælde af Staph aureus; og 6 til 72 timer i tilfælde af salmonella. Dette betyder, at der er ofte mulighed for, at det ikke var kylling på alle, der er årsag din aktuelle ulykke, men et tidligere måltid.

Når Du er i Fare

Den gode nyhed er, at mens du sandsynligvis vil ønske du var død for et par timer, fødevarebårne sygdom vil normalt ikke dræbe dig. I virkeligheden, du har sikkert trak det ud mange gange allerede i dit liv, afvise det som "maveinfluenza" eller "24-timers influenza" og ikke anerkender det som prisen på forkert forberedt fødevarer.

I raske voksne, symptomerne er som regel kortvarig og går væk inden for 1 til 4 dage. Den lille kendte enterococcus kan være mere alvorlig, hvilket forårsager sekundære infektioner, som kræver behandling med antibiotika. Campylobacter kan lejlighedsvis forårsage mere alvorlige betingelser såsom Guillain-Barre syndrom. Mest farlig, er den enterohemorrhagic eller EHEC form af E. coli , som kan forårsage livstruende blødninger og organsvigt. Disse patogener, der er mest farlige for børn, ældre, alle med en kompromitteret immun system, og også til gravide og ammende mødre.

Hvordan til at Klare

Hvis du er ramt af en af disse nasty "fejl," din bedste chance er at ryd din kalender og hjemme, hvor du vil have let adgang til din seng og badeværelse. At holde hydreret er vigtigt, -- du vil miste en overraskende mængde af væsker gennem diarré -- så hold nipper på klare væsker som vand, bouillon eller en elektrolyt drik. Være ekstra flittig i din rengøring, og især din hånd-vask, fordi mange af disse patogener, der kan spredes ved kontakt. Hvis du er i en høj-risiko gruppe, hvis du har feber i mere end en grad eller to, hvis symptomerne varer mere end 2 dage, eller hvis du bemærker blod i afføringen, skal du ikke spilde tid: Se din læge.

Madlavning Kylling Fuldt

Du kan ikke se eller lugte patogener i kylling, der gør dig syg, og en perfekt kogt kylling kan stadig vises lyserøde ved siden af knogle eller dryppe blod fra en blodåre i benet fælles. Det betyder, at der er kun to måder at virkelig vide, når din kylling er korrekt tilberedt. Den ene er at kog det eftertrykkeligt, så der er ingen tvivl om at det er gjort. Der, desværre, kan forlade den uheldige fugl tør og ubehagelig. Den anden er at bruge et øjeblik-læs termometer eller en leave-in kød termometer, og kog kylling eller kylling stykker, indtil de når den anbefalede sikker interne temperatur på 165 grader Fahrenheit.

Andre Sikkerheds Tips til at Forberede Kylling

Madlavning kylling til den rigtige temperatur er vigtig, men der er flere andre skridt, der er involveret i at håndtere det på en sikker måde. For det første, at holde det på et mad sikker temperatur. Det betyder, piskes det fra shopping taske til dit køleskab med det samme, og gør sikker på, at dit køleskab opretholder en temperatur på mere end 40 F. Frisk kylling bør være i bunden af dit køleskab, hvor det ikke kan dryppe på noget, og skal anvendes inden for to dage. Vask altid dine hænder, redskaber og bordplader med varmt sæbevand efter de har været i kontakt med rå kylling eller dets saft. Det hjælper med at forhindre eventuelle patogener på kylling fra at sprede sig til andre fødevarer, er en proces, der kaldes cross-forurening, der er ansvarlig for mange sygdomme.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok, tidligere restauratør og frodig freelance skribent. En selv-beskrevet "mad-videnskab nørd," han læser akademiske artikler til underholdning. Han blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology. Hans mad og ernæring artikler har optrådt på høj-profil steder, herunder Livestrong, Healthfully, Walgreens.com, LeafTV, GoBankingRates, Vitamix.com og mange andre.

ADVERT

Mest populære