Sund Kost >> Ernæring

Bivirkninger af Natrium Cyclamate

Skrevet af Chris Daniels; Opdateret 07 December, 2018

Natrium cyclamate er den solide form af det kunstige sødestof cyclamate. På grund af helbredsmæssige bekymringer, cyclamate er i øjeblikket forbudt af den AMERIKANSKE Food and Drug Administration til forbrug af mennesker. Men cyclamate vurderes i øjeblikket til godkendelse på ny på grund af sin sikker brug i andre lande. Kunstige sødestoffer giver dig mulighed for at sænke sukker i din kost, men de bør alle være indtages i moderate mængder.

Hvad er Cyclamate?

Cyclamate er et syntetisk kunstigt sødestof, der er 30 til 50 gange sødere end sukker, -- den mindste sødt af alle kunstige sødestoffer. Cyclamate efterlader en eftersmag, men i mindre grad end andre kunstige sødemidler som sakkarin. Cyclamate er stabilt under varme og er almindeligt brugt i bagværk, hvor andre kunstige sødemidler kan ikke bruges. Cyclamate er også kombineres med andre sødestoffer, især saccharin, for at forbedre smagen.

Status

På grund af bekymring over potentielle bivirkninger, den AMERIKANSKE Food and Drug Administration forbudt brugen af cyclamate i fødevarer i 1969. Et andet andragende om godkendelse for cyclamate er i øjeblikket til behandling med FDA, selv om det ikke er aktivt i betragtning. Cyclamate ikke forekommer naturligt, og fødevarer, der indeholder cyclamate anses for at være i strid med FDA ' s manipulation og ændring politik.

Risikoen For Kræft

Tidlige undersøgelser i 1970'erne knyttet til brug af kunstige sødestoffer, der indeholder en blanding af cyclamate og saccharin til en øget risiko for blærekræft i lab dyr. Andre tidlige undersøgelser viste, at bakterier i tarmene, der kan konvertere cyclamate at cyclohexamine, er kræftfremkaldende. Men follow-up studier og brug i udlandet har foreslået, at der ikke er nogen beviser for, at cyclamate forårsager kræft eller øger risikoen for et andet stof, der forårsager kræft. Yderligere forskning har vist, at cyclamate ikke udgør en øget risiko for blærekræft hos mennesker, og at den mekanisme, der ser ud til at være klar til at gnavere.

Andre Risici

En undersøgelse offentliggjort i "Toxicological Sciences", fandt, at cyclamate bidraget til testicular atrofi og afbrudt modning af sædceller i en delmængde af aber fed cyclamate over en lang periode. Men resultaterne var sporadiske og ikke påvise afgørende bevis for, at cyclamate toksicitet. Derudover niveauer fodret aber var 20 til 100 gange højere end den acceptable daglige indtagelse af andre kunstige sødestoffer.

Vælg et Andet Sødemiddel

Det mål at reducere dit sukkerindtag er en ædel, og der er andre sødestoffer, som du kan slå til, der ikke har dokumenteret ulemper af natrium cyclamate. Gå den naturlige vej ved at forsøde din mad med stevia, en intens sødestof, der pakker en sweetening-punch meget mere kraftfuld end sukker. Alternativt, et meget beskedent beløb af honning eller ahornsirup kan forsøde din mad med lidt flere næringsstoffer end typiske tabel sukker.

Om Forfatteren

Chris Daniels dækker fremskridt i ernæring og fitness online. Daniels har mange certificeringer og uddannelser, der dækker menneskers sundhed, ernæring og sport performance. En ivrig cyklist, vægtløfter, og svømmer, Daniels har oplevet rejse trænings-og i den rolle både som en atlet og coach.

ADVERT

Mest populære