Sund Kost >> Ernæring

Gør Rejer Har K-Vitamin?

Din krop får K-vitamin i en af tre måder: fra syntese af tarmens bakterier, kosttilskud, eller ved regelmæssigt at indtage fødevarer med et højt K-vitamin indhold. Ifølge University of Maryland Medical Center, en sund voksen bør ikke behov for at tage vitamin K kosttilskud, så længe hendes kost indeholder et udvalg af frisk frugt og grøntsager, især mørke grønne, bladgrøntsager. Animalske produkter som kød, fjerkræ, fisk og skaldyr indeholder også vitamin, K-vitamin, men ikke i høje koncentrationer. Skaldyr som rejer giver kun et essentielt mineral.

Vægt

Kroppen har brug for K-vitamin for at syntetisere flere af de proteiner, der er afgørende i den rette dannelse af blodpropper. Undertiden kendt som phylloquinone, K-vitamin er også nødvendigt for knoglernes vækst, udvikling og vedligeholdelse, da calcium kræver sin tilstedeværelse til at fungere. Hvis din kost mangler tilstrækkelig vitamin, K-vitamin, kan du være mere tilbøjelige til at udvikle osteoporose eller til at bløde overdrevent hvis der skæres eller kommer til skade. Det er sjældent, at Amerikanerne til at blive alvorligt mangelfuld i K-vitamin, men mennesker med leversygdomme, mave-problemer, eller som anvender lægemidler, som blod-fortyndere eller antibiotika kan være en højere risiko.

K-Vitamin Indhold

En 3-ounce servering af kogte rejer indeholder på 0,3 mikrogram vitamin K. Dette beløb kun leverer 0.33 procent af Food and Nutrition Board ' s anbefalede daglige tilførsel af K-vitamin, for en voksen kvinde, og at det kun er 0,25 procent af en mands, der kræves indtag hver dag. Rejer kan ikke betragtes som en god kilde til vitamin, K-vitamin, fordi den AMERIKANSKE Food and Drug Administration retningslinjer for mærkning af næringsindholdet i fødevarer, der angiver, at gode kilder til a-vitamin, er dem, der giver mindst 10 procent af det anbefalede daglige indtag per portion.

Sammenligning med Andre Fødevarer

Rejer har omkring lige så meget K-vitamin i hver 3-ounce servering som 1 kop kogte rødbeder, 3-ounce dåse laks, 3 ounce af muslinger, 1 rå jordbær eller 1 øre af kogte majs på kolber. Bedre kilder til K-vitamin omfatter fødevarer som blomkål, gulerødder, tomater, grønne bønner og agurker. For fødevarer, der er gode kilder til vitamin K-dem, der giver 20 procent eller mere af det anbefalede daglige indtag af vitamin pr servering -- vælg 1 kop kogte grønne, bladrige grøntsager, såsom grønkål, spinat, collard greens, rosenkål, broccoli eller asparges.

Overvejelser

For at maksimere mængden af K-vitamin, du får, spise rejer med en kilde til fedt. K-Vitamin er et fedtopløseligt vitamin, og skal indtages sammen med fedt for at blive absorberet i tarmen. Prøv sautering rejer i en lille mængde af olivenolie, eller bland kogte, afkølede rejer i salat vendt med en dressing baseret på olivenolie eller rapsolie. Selvom rejer er højt kolesterol-en 3-ounce servering indeholder over halvdelen af en voksen anbefales kolesterol indtag for en dag -- en undersøgelse offentliggjort i "The American Journal of Clinical Nutrition" rapporterede, at de forsøgspersoner, der spiste rejer daglig, ikke opleve en stigning i deres samlede kolesterol niveauer. Spise rejer med en lille mængde af fedt, der bør ikke være et problem for raske voksne, der indtager den kombination moderat.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære