Sund Kost >> Ernæring

Skal den Supplere Zink Gives til Teenagere?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret December 27, 2018

Mange Amerikanere, inklusive teenagere ikke spiser nok zink regelmæssigt. Zink støtter sundheden i immun -, reproduktions-og endokrine systemer og hjælper med at forhindre DNA-skader ved at hæmme de frie radikaler. Hvis en teenager, der mangler en tilstrækkelig zink, han kan være mere tilbøjelige til at udvikle acne, attention deficit hyperactivity disorder eller vision problemer, såsom aldersrelateret macula degeneration, som han bliver ældre. Zink er tilgængelige som over-the-counter supplement, men det er bedst for en sund teenager at spise en bred vifte af zink-rige fødevarer.

Anbefalet Daglig Dosis

Institute of Medicine ' s Food and Nutrition Board anbefaler, at teenage drenge i alderen 14 og 18 forbruge 11 milligram zink hver dag. Teenage piger på samme alder kræve, 9 mg dagligt. Gravide og ammende piger i alderen 14 og 18 kræver henholdsvis 12 milligram, og 13 mg per dag. For teenagere, tolerable upper intake level, eller UL, af zink er 34 mg. Dette betyder, at teenagere regelmæssigt forbrug på mere end 34 mg zink hver dag er betydeligt mere tilbøjelige til at opleve potentielt skadelige bivirkninger.

Tilskud

University of Maryland Medical Center bemærk, at børn under 18 år bør ikke tage nogen form for zink supplement, medmindre de er under opsyn af en læge. Ikke-receptpligtige zink kosttilskud er ikke reguleret af den AMERIKANSKE Food and Drug Administration og er ikke kontrolleret for renhed, sikkerhed eller effektivitet. Zink kosttilskud kan give bivirkninger som opkastning, hovedpine, kvalme og mavesmerter. En teenager, der tager høje doser af zink kan blive anæmiske, lider af tilbagevendende infektioner og opleve en stigning i hans blod kolesterol niveau. Zink kosttilskud kan også interferere med funktionen af visse antibiotika, blodtryk medicin, og immunosuppressive såsom prednison eller ciclosporin.

Fødevarer Kilder

En teenager, der ønsker at øge sin zink indtag bør spise masser af fuldkorn, mejeriprodukter, bønner, magert protein kilder, såsom skaldyr eller fjerkræ. En 1-cup servering af zink-berigede morgenmadsprodukter, 3 ounces kogt østers og 1 kop dåse baked beans indeholder alle 100 procent eller mere af de nødvendige daglige indtag af zink til teenage-drenge og piger. Andre gode kilder til zink for teenagere -- fødevarer, der indeholder mindst 20 procent af det anbefalede daglige indtag af zink pr servering -- omfatter oksekød, hummer, krabbe, svinekød og kylling.

Vegetarer og Veganere

En teenager, der er en streng vegetarisk eller vegansk eller der spiser lidt eller ingen animalske produkter, der kan nødt til at forbruge op til 50 procent mere zink hver dag, sammenlignet med ikke-vegetarer..Dette er fordi zink i plantebaserede fødevarer er ikke så let absorberes af kroppen. Vegetariske og veganske teenagere kan øge deres zink absorption ved at spise masser af gær-steget med hele korn brød og soja fødevarer såsom miso eller tempeh. Den gæring, der er involveret i produktionen af disse fødevarer bryder ned phytate, det stof, der forhindrer zink absorption. Hertil kommer, at teenagere kan spise bønner eller korn, der er blevet dyppet i mindst to timer før madlavning, eller forbruge hele korn brød med en rig kilde til protein, såsom nødder, protein øger zink absorption. Hvis en vegetar eller veganer teen er bekymret for, om hans zink indtag, han skulle tale med sin læge, før du bruger en zink supplement.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære