Sund Kost >> Andre

Hvad Du Bør Vide Om Gelatine

Oversigt

Gelatine er et uddrag af proteinet kollagen, der findes i bindevævet af dyr. Andre end bare bliver brugt i gelé desserter, du kan finde gelatine i mange fødevarer, herunder slik, desserter, ost, forarbejdet kød, drikkevarer, protein kosttilskud og gel kapsler. Gelatine kan beskytte fødevarer eller piller, tilføje protein og forbedre tiltrækkende fysiske egenskaber, såsom klarhed, mund føler og holdbarhed. Gelatine er generelt anerkendt som sikker-normalt forkortet GRAS -- af den AMERIKANSKE Food and Drug Administration.

Jupiterimages/Goodshoot/Getty Images

Hvor Er Gelatine, Du Spiser, Kommer Fra?

Alle gelatine er afledt af bindevæv af dyr. Kilder omfatter knuste knogler og skind fra kvæg, svin og fisk. Disse kilder er behandlet for at isolere protein kollagen og bryde det i stykker, en kemisk proces, der kaldes hydrolyse. Gelatine er derefter steriliseret, tørres til pulver, og som er opdelt i fraktioner med forskellige fysiske egenskaber.

Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder

Gør Gelatine Kommer Fra Svin Hud?

Grisens hud, eller svinekød hud, er en af de største kilder af spiselige gelatine fremstillet til det Amerikanske forbrug. Disse svinekød skind normalt ville blive kasseret som affald fra kød-behandling faciliteter. I stedet, fedt og hår er fjernet, og skindene er afsendt frosset til en plante, der ekstrakter kollagen proteiner fra skind, gøre dem til gelatine primært til brug i fødevarer.

Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder

Gør Gelatine har Brug for Protein til at Størkne?

Gelatine er næsten udelukkende protein. Enkelte molekyler af kollagen link til at give struktur til din hud og bindevæv. Fragmenter af kollagen i gelatine fortsætte med at interagere, når de er afkølet. Protein er opløselige i vand, og de obligationer, der er mellem kollagen-fragmenter bliver brudt af varme. Du behøver ikke at tilføje ekstra protein til at have gelatine størkne, når den afkøles.

Jupiterimages/BananaStock/Getty Images

Gør Gelatine Har Stivelse?

Stivelse -- for eksempel, majs-stivelse-kan også bruges til at blive tykkere fødevarer, men er meget forskellige fra gelatine. Gelatine ikke indeholder stivelse og er helt uden kulhydrater. De fleste fødevarer, der bruger gelatine for fortykkelse eller anden forbedring af de fysiske egenskaber vil ikke have stivelse, føjet til samme formål.

Jupiterimages/Comstock/Getty Images

Ikke Gelatine, Der Indeholder Gluten?

Gluten er et protein, som findes i hvede, at nogle mennesker er allergiske over for. Gelatine i sig selv er glutenfri. Gelatine er, som stammer fra animalske kilder, og ikke naturligt indeholder gluten. Men, hvede-baseret-feeds kan blive spist af disse dyr. Gluten er naturligt opdelt af enzymer i tarmene; fersk kød og andre animalske produkter, der anvendes til at producere gelatine er gluten-fri, ifølge Mayo Clinic.

Billeder.com/Fotos.com/Getty Images

Gør Gelatine Har en Masse af Kalium?

Kalium er et vigtigt mineral, som styrer væskebalancen og elektriske aktivitet i din krop. Den endelige koncentrationer i gelatine er meget lav. Gelatine indeholder mindre end 1% af dens masse, som mineraler, såsom kalium, ifølge gelatine-ekspert Dr. Bernard Cole. For eksempel, 5 gram af gelatine indeholde mindre end 5 milligram af mineraler, og kun en del af, der er kalium.

Tchad Bager/Photodisc/Getty Images

Gør Gelatine Tykkere Dit Blod?

Det er vigtigt, at dit blod flyder frit i hele din krop til at levere næringsstoffer. Selvom gelatine tykkere fødevarer, betyder det ikke at gøre det samme dit blod. Sammensat primært af protein, gelatine er nedbrudt af enzymer, såkaldte proteaser i din tyndtarmen. De enkelte aminosyrer -- byggestenene i protein -- derefter optages i din blodbaner, hvor de kan blive brugt af din krop.

Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images

Hvor Kan Jeg Få D-Vitamin Uden Gelatine?

Gelatine anvendes til at skabe kapsler for mange lægemidler og kosttilskud. D-Vitamin er fedt-baseret. Det er kun findes som en olie, og er normalt findes som en gelatine-belagt flydende kapsel. Nogle selskaber producere gel caps med en vegetar gelatine alternativ. Desværre er det kun få fødevarer indeholder D-vitamin naturligt, såsom fede fisk. Men mælk er beriget med D-vitamin i de fleste industrialiserede lande, i henhold til Kontoret for Kosttilskud.

Jupiterimages/Creatas/Getty Images

Kan Vegetarer Spiser Fødevarer, Der Indeholder Gelatine?

Alle gelatine kommer fra animalske kilder, og bør undgås, hvis du vælger at spise et dyr-fri kost. Vegetariske alternativer til gelatine omfatter agar-agar og carrageen, stoffer, der stammer fra forskellige sorter af tang. Kosher gelatine er typisk afledt af disse og andre plante-baserede kilder, og det er acceptabelt for dem, på en vegetarisk eller vegansk kost, i henhold til PeTa.org.

Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder

Gør Gelatine Hjælpe Brusk Vækst?

Kollagen er en primær bestanddel af brusk. Du kroppen ikke optager nogen af kollagen-fragmenter i gelatine direkte ind i din krop. Men, gelatine indeholder den rette forhold af aminosyrer og andre næringsstoffer, der matcher de krav, for at regenerere brusk. Desværre, brusk har en begrænset evne til at reparere sig selv fra skader, og det vil ofte kræve kirurgi, i henhold til den Internationale Brusk Reparation Samfund.

Om Forfatteren

Chris Daniels dækker fremskridt i ernæring og fitness online. Daniels har mange certificeringer og uddannelser, der dækker menneskers sundhed, ernæring og sport performance. En ivrig cyklist, vægtløfter, og svømmer, Daniels har oplevet rejse trænings-og i den rolle både som en atlet og coach.

ADVERT

Mest populære