Sund Kost >> Sunde Måltider

Bør Du Tage CoQ10, hvis Du Tager en Multi-Vitamin?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret December 20, 2018

Med eller uden en multivitamin, idet coenzym Q10, som er afgørende for produktion af energi, er en beslutning, der skal være, bestemmes af din generelle sundhed og ernæringsmæssige behov. Du behøver ikke at omfatte CoQ10 med multivitaminer, men hvis du vælger at bruge både kosttilskud, der er nogle fordele ved at tage dem sammen. Fordi CoQ10 kan interagere med medicin, især blodfortyndende medicin og statiner for højt kolesteroltal, tjekke med din læge, før du bruger kosttilskud, hvis du er på receptpligtig medicin.

Øge Syntesen af CoQ10

Din krop gør alle CoQ10 det behov, der er vigtig, fordi hver en celle afhænger af CoQ10 til at producere energi. Produktionen afhænger af aminosyrer og en tilstrækkelig forsyning af vitamin C og fem af de B-vitaminer -- riboflavin, niacin, pantothensyre og vitamin B-6 og B-12.

CoQ10 kosttilskud kommer i to former, ubiquinon og ubiquinol. Ubiquinon er oftest brugt, men inde i din krop, det skal være metaboliseres i CoQ10 er aktive form, ubiquinol. Hvis din supplement er lavet af ubiquinon, tager det med et multivitamin hjælper med at sikre, at du får de vitaminer, der er nødvendige for at foretage konverteringen.

CoQ10 og Vitamin E Arbejder Sammen

Frie radikaler er molekyler, som reagerer med sund molekyler i hele din krop. I den proces, frie radikaler skader celler, ændre DNA-og i sidste ende medføre sundhedsmæssige problemer såsom hjertesygdomme.

Antioxidanter giver beskyttelse ved at neutralisere de frie radikaler, før de interagerer med celler. CoQ10 og vitamin E er begge stærke antioxidanter, der begrænser den frie radikal aktivitet, men de indgår også i et samspil med hinanden.

Når et molekyle af E-vitamin reagerer med en fri radikal, dens form ændringer, der sætter det i stand til at fortsætte med at neutralisere frie radikaler. CoQ10 har evnen til at forvandle E-vitamin tilbage til sin oprindelige form, så det kan fortsætte med at bekæmpe frie radikaler, rapporter Oregon State University. At tage CoQ10 med en multivitamin, der indeholder E-vitamin kan øge vitamin E antioxidant virkning.

Maksimerer Produktion Af Energi

Du kan se CoQ10 blandet sammen med B-vitaminer og markedsføres som et supplement, der understøtter produktion af energi. Dette er sandt, fordi alle er væsentlige for at syntetisere den energi, du har brug for for at forblive aktiv og sund.

Som en gruppe, B-vitaminer støtte stofskifte ved at hjælpe med at konvertere kulhydrater, protein og fedt fra din kost til energi. Vitamin B-12, B-6 også sikre en optimal energi gennem deres roller at producere sunde røde blodlegemer. Mens CoQ10 er afgørende for energi, er det udfylder en anden rolle end B-vitaminer. At tage dem sammen, hjælper med at dække alle dine baser.

Tips til at Øge Absorption

Du vil ikke drage fordel af at tage store doser af CoQ10, fordi det beløb, der er optaget i blodet falder, når doser komme højere. Den bedste måde at tage CoQ10 er i flere og mindre doser i løbet af dagen, anbefaler Oregon State University. Fordi de fleste multivitaminer er beregnet til at blive taget en gang dagligt, kan dette være en ulempe at tage et produkt, der kombinerer CoQ10 i den samme tablet.

Vil du øge det samlede absorption af CoQ10, vitamin E og alle de andre næringsstoffer i din multivitamin ved at tage dem med mad, især fødevarer, der indeholder lidt fedt. CoQ10 og vitaminer A, E, D, og K er alle fedt-opløselige og har brug for fedt til at udløse galdesyrer, der kræves for korrekt fordøjelse.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære