Sund Kost >> Ernæring

Indkøbsliste til Paleo Kost

At skifte til en paleo kost indebærer at droppe alle forarbejdede og raffinerede fødevarer og placere dit fokus på fødevarer, som er tæt på deres naturlige tilstand som muligt. I den moderne verden af convenience fødevarer, takeouts og TV-middage, dette er lettere sagt end gjort-også i bilka. Når du forstår, hvad du kan og ikke kan spise, shopping for din paleo plan er en leg.

Kød og Fisk

Protein spiller en stor rolle i den paleo kost med kød og fisk, som er de vigtigste kilder. Undgå forarbejdede og saltet kød -- såsom bacon eller kødpålæg -- og se til, naturligt har ført råvarer hvor det er muligt, rådgiver ernæringsekspert Mark Sisson i et interview med "Mænd Fitness." Oksekød, kylling, kalkun, bison, vildt kød, lam, svinekød, æg og endda orgel kød er alle sikre væddemål. Som for fisk, alle sorter, der er sikker, men ser på vilde fisk, snarere end jord rejst, og begrænse dit indtag af dåse fisk og skaldyr.

Frugt og Grøntsager

Ligesom med kød og fisk, grøntsager er en hjørnesten i den paleo kost. UltimatePaleoGuide.com anbefaler at vælge en bred vifte af grøntsager, som kål, squash, asparges, peberfrugter, blomkål, broccoli og selleri, samt nogle starchier grøntsager som butternut squash, agern squash og søde kartofler. Stick primært til lav-sukker frugter som kiwi, jordbær, brombær, cantaloupe og grapefrugt, med nogle højere sukker frugter som bananer, figner og appelsiner, der forbruges sporadisk. Disse højere sukker elementer, sammen med stivelsesholdige grøntsager, er en god kilde til energi for atleter på en paleo plan, men du ønsker måske at begrænse dem, hvis du forsøger at tabe sig.

Nødder og Frø

Nødder og frø er en anden hæftning i en paleo plan. Disse er særligt nyttigt på grund af deres højere indhold af sunde fedtstoffer, hvilket betyder at de kan give dig energi når du ikke spiser korn, såsom ris, pasta og brød. Sisson rådgiver stikning til mandler, valnødder, pekannødder, Brasilien nødder, solsikkefrø og macadamias. Du kan også tilføje i smør derivater af nogen af disse. Se efter naturlige møtrik butters med ingen tilsætningsstoffer, eller lave dine egne.

Tilbehør

Kød, fisk, frugter, grøntsager, nødder og frø kan lyde en smule kedelig, men din paleo indkøbsliste stopper ikke der. Ernæringsekspert og paleo dieter Robb Wolf anbefaler tilføjelse af urter og krydderier som kanel, sennepsfrø, spidskommen, hvidløg pulver, løg pulver, koriander og dilll til din liste. Hvis du ikke er en fan af nødder eller møtrik butters, olier såsom olivenolie og kokosolie kan komme i handy for at øge dit indtag af sunde fedtstoffer, også. Visse fødevarer er hånlige -- nogle tilhængere holde sig udelukkende til det grundlæggende; men Sisson hedder det i moderation, kan du også tilføje fuldfede fløde, kaffe, yoghurt, honning og ost til din liste.

Om Forfatteren

Mike Samuels begyndte at skrive til hans eget fitness hjemmeside og de lokale publikationer i 2008. Han er uddannet fra Peter Symonds College i STORBRITANNIEN med A-Niveauer i loven, erhvervsliv og idræt, og er en fuldt kvalificeret personlig træner, sports massage terapeut og korrigerende motion specialist med akkrediteringer fra Førende Internationale.

Foto Credits

  • Jeffrey Hamilton/Lifesize/Getty Images
ADVERT

Mest populære