Sund Kost >> Kost

Skaldyr Med Lavt Kolesterol

Skrevet af Paula Martinac; Opdateret November 21, 2018

Saftige skaldyr, med en mindre "fishy" smag end fin fisk, lave en lækker tilføjelse til din menu. Nogle arter, men indeholde større mængder af kolesterol end rødt kød. De Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne 2015-2020 anbefales at spise så lidt kolesterol i kosten som muligt for de bedste sundhed, selv om det ikke længere tyder på, at den strenge grænse på 300 milligram per dag. Hvis du tæller mg kolesterol, et par typer af skaldyr passer lav-kolesterol regningen.

Typer af fisk og Skaldyr

Skaldyr falder i to forskellige kategorier: krebsdyr og bløddyr. Krebsdyr omfatter krabber, krebs, hummer og rejer, og har en segmenteret shell omslutte deres organer. Bløddyr deler sig i tre forskellige typer: muslinger med to skaller, som muslinger, muslinger, østers og muslinger, univalves med en granat, som snegle, conch og whelk; og blæksprutter med arme og en langnæbbede hoved, som blæksprutte og blæksprutte.

Lav-Kolesterol Bløddyr

Muslinger har en tendens til at være lavere kolesterol end krebsdyr og andre bløddyr. Du er heldig, hvis du går ind i menuen i raw barer, fordi en 3-ounce servering af rå muslinger eller østers indeholder 26 eller 34 mg kolesterol, hhv. Det beløb, der for hver stiger, hvis man damp dem, som stiger til 57 mg kolesterol for muslinger og 67 mg for østers.

Muslinger og muslinger er også gode lav-kolesterol valg. En 3-ounce servering af dampede muslinger indeholder 37 mg kolesterol, mens den samme portion dampede muslinger forbrugsstoffer 48 mg.

Alle disse valg af bløddyr indeholder meget lidt mættet fedt, som forskning forbinder til hjertesygdomme og andre kroniske tilstande. Med fugtig varme madlavning, vil du få mindre end et gram af mættet fedt i en 3-ounce servering; panering og stegning, men øger den usunde fedt.

Kolesterol i Krebsdyr

Når du er på udkig efter lave kolesterol, krabber og hummer er det bedste spil blandt krebsdyr. Kolesterol indhold i krabbe afhænger af, hvilken type, du vælger. Dronning krabbe forbrugsstoffer 60 milligram af kolesterol i 3 dampet ounce, mens Dungeness indeholder 65 mg. De mere almindelige Alaskas kongekrabber vil give dig 71 mg i samme servering. I en portion dampet hummer, vil du få 76 mg kolesterol.

Som bløddyr, krabber og hummer giver kun små mængder af mættet fedt, med mindre end et halvt gram i en servering. Men undgå at levere din krabbe i en cremet, høj-fedt dip eller drenching din hummer i smør eller alfredo sauce.

Overvejelser Om Skaldyr

Selv om der i højere kolesteroltal end fin fisk, skaldyr er mindre tilbøjelige til at være forurenet med kviksølv og andre giftige stoffer. Kviksølv kan påvirke hjernens sundhed, især for fostre og små børn. FDA klassificerer alle skaldyr som "bedste valg" for at lave kviksølv niveauer. Det betyder, at du trygt kan tilføje to til tre portioner til deres ugentlige opskrift.

Om Forfatteren

Paula Martinac er en ernærings-pædagog, forfatter og coach. Hun har en Master of Science i Sundhed og Ernæring, Uddannelse og er Bord-Certificeret i Holistisk Ernæring. Hendes forskningsområder interesse kan nævnes stress, vægt og kvinders sundhed.

ADVERT

Mest populære