Sund Kost >> Sunde Måltider

Portionsstørrelse Vs. Portionsstørrelse

Servering størrelser er fastsat af det AMERIKANSKE Department of Agriculture. Der er to portionsstørrelse anbefalinger. Den første er for en særlig mad – for eksempel en ½ kop frugt. Den anden er den samlede daglige anbefalinger for en sund kost – for eksempel, 2 kopper af frugt til en 2,000 kalorie diæt. Del er mere almindeligt anvendt til at beskrive, hvor meget mad er sat på pladen foran dig. Dele kan være større eller mindre end den portionsstørrelse for en bestemt fødevare.

Grundlæggende Fødevarer Gruppe Betjener Størrelse Beløb

Portionsstørrelse målinger er ofte nævnt i kop eller en ounce-ækvivalenter. For eksempel, en portionsstørrelse på frugt eller grøntsag er en 1-cup-ækvivalenter, hvilket svarer til en mellemlang stykke frugt eller 1 kop rå, hakkede grøntsager. The dairy group, som inkluderer soja drikkevarer, er 1-cup tilsvarende: 1 kop mælk, yoghurt eller soja drikke eller 1 ½ ounce af ost. For det protein, gruppe-og korn-gruppen, en tjener er 1-ounce tilsvarende. For protein, som betyder, at en ounce af kød, 1 æg, 1 spiseskefuld jordnøddesmør eller en ¼ kop kogte bønner eller ærter. En 1-ounce tilsvarende for korn-gruppen er en skive brød, ½ kop kogt pasta eller ris, en 5-tommer diameter pandekage eller en kop flake korn.

Dagligt Betjener Størrelse Beløb

Dagligt betjener størrelse beløb varierer, baseret på antallet af kalorier, du har brug for til at opretholde en sund vægt. For en 2,000 kalorie diæt, er den anbefalede portioner frugt og grøntsager er 2 kopper, for protein, 5 ½ -ounce ækvivalenter, mejeri 3-cup-ækvivalenter og kerner, 3-ounce-ækvivalenter.

Portion Kontrol

I løbet af de sidste par årtier, portionsstørrelser er blevet udvidet. Sodavand var engang sælges i 8-ounce, eller 1-cup, der tjener størrelser; i dag et 32-ounce sodavand -- fire portioner-er fælles. En nem guide kan hjælpe dig med visuelt at vurdere antallet af portioner i en portion. Din hånd er tæt på 1 cup, mens håndfladen af din hånd, er 3 ounces. Tommelfingeren er omtrent 1 ounce og spidsen af tommelfingeren er på størrelse med en teske.

Tips om Reduktion af Dele, Når du spiser Ude

At huske et par enkle tips, når de spiser ude, kan hjælpe din talje samt spare penge. For en appetitvækker for dit måltid. Forretter er mindre dele af komplette måltider i nogle restauranter. Dele dit måltid med en ven, for en forret og bede om en ekstra plade. Når spise alene, bede serveren til at gå boksen og tage halvdelen af din måltid hjem for at spise den næste dag til frokost eller aftensmad. Undgå super-dimensionering og opt for vand i stedet for endeløse refill af sodavand.

Om Forfatteren

Lyng Colleran er en registreret diætist og en bestyrelse certificeret specialist i sports ernæring. Hun fik sin Ph. D. i human ernæring fra University of North Carolina i Greensboro og er en certificeret styrke-og-conditioning coach gennem den Nationale Styrke og Konditionering Association. Colleran har bidraget til "Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics" og "Medicine and Science in Sport og Motion."

Foto Credits

ADVERT

Mest populære