Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er en Servering af Kulhydrater?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret December 27, 2018

Kulhydrater giver din krop med energi, og som er den foretrukne kilde til energi til din hjerne. De tre typer af kulhydrater er sukker, stivelse og fibre. De fleste fødevarer indeholder en kombination af kulhydrater, proteiner og fedt, med portionsstørrelse for kulhydrat-rige fødevarer afhængigt af fødevarer.

Korn

Korn er en af de vigtigste kilder til kulhydrater. Generelt, portionsstørrelse for korn er 1 ounce, hvilket er omkring 1 skive brød, 1 kop er klar til at spise morgenmad korn eller 1/2 kop kogte ris eller andre kogte korn. Voksne bør indtage fem til otte portioner af korn hver dag, og mindst halvdelen af disse portioner, der kommer fra hele korn, som er højere i fiber og mikronæringsstoffer.

Bælgfrugter

Bælgfrugter er gode kilder af både kulhydrater og protein. De er især gode kilder til kostfibre. En halv kop bønner eller ærter er lig med en portion grøntsager eller 2 ounce af protein. Det AMERIKANSKE Department of Agriculture anbefales at spise 1 til 2 kopper af bønner hver uge som en del af dine grøntsager-eller protein-indtagelse af fødevarer.

Frugt og Grøntsager

De andre store kilder til sunde kulhydrater er frugt og grøntsager. En tjener fra den vegetabilske gruppe er typisk 1/2 kop af grøntsager eller 1 kop rå, bladgrøntsager grønne grøntsager, og det anbefales, vegetabilsk forbrug er 2 til 3 kopper om dagen. For frugt-gruppe, en portion er lig med 1 stykke frugt, 1/4 kop tørret frugt eller 1/2 kop friske, frosne eller på dåse frugt. Spise 1 1/2 til 2 kopper af frugt per dag.

Overvejelser

Anbefalet portionsstørrelse for carbohydrat-holdige fødevarer, kan være forskellige for diabetikere, da de er nødt til at føre et tættere tilsyn med deres kulhydrat indtag hjælp til at kontrollere deres blodsukker. Ved at tælle kulhydrater i en servering af en kulhydrat-holdige fødevarer har 15 gram kulhydrater. Dette betyder, at nogle portioner er mindre, såsom ris, som de serverer, er kun 1/3 kop under dette system.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære