Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan til at Tjene Fennikel

Skrevet af Meg Campbell; Opdateret December 27, 2018

Fennikel hører til den store botaniske familie Umbelliferae, som andre medlemmer kan nævnes selleri, persille, dild, anis, gulerødder og pastinakker. De mest almindelige sorter er Firenze fennikel, vild fennikel og mindre, yngre baby fennikel. Sin særegne aromatisk smag, der minder om lakrids eller anis, bliver mere og mere delikat, når kogt. Hver del af fennikel er spiselige, fra sin hvide pære til sin korte, selleri-som stilke, flagrende grønne toppe og frø, og hver har forskellige kulinariske bruger. Det er almindeligt anset for en Middelhavet vegetabilsk, at det har en lang historie af dyrkning og brug i den pågældende region, og kombinerer godt med olivenolie, hvidløg, citron, oliven, tomater og andre regionale varianter.

Klargøring til Brug

Fennikel er typisk udarbejdet til brug ved adskillelse af dens dele. For det første, skær stilkene fra på toppen af pæren, og de flagrende blade af stænglerne. Skyl stilke og grønne under kølige rindende vand, og sæt dem til side. Næste, skære pære i halve på langs og skær en tynd skive af bunden af hver halvdel af pære, være omhyggelig med ikke at fjerne for meget, eller de lag, der vil falde fra hinanden. Brug dine fingre til at trække sig tilbage pæren trævlet ydre lag, og enten kassere det eller bruge det til at give smag grøntsager, kylling eller fisk lager. Holde pæren centrale kerne intakt, når der skæres pære i skiver på langs, og fjern det efter opskrifter, der kræver tern, chunked, kvarte eller julienned fennikel.

Rå Løg

Skær et fennikel, pære på langs i tynde skiver og smid dem med friskpresset citronsaft, god kvalitet olivenolie og barberet Parmesan for en sprød, lækker salat. Kombinere skiver fennikel med gedeost og figner til at tjene som en antipasto eller en let dessert. Hak eller skær pæren til at tilføje knas og smag til tomat - eller frugt-baseret salsaer. Julienne pære og tjene pinde sammen med andre rå julienned grøntsager med hummus eller en yoghurt-baseret dukkert. Top sandwich og burgere med tomat og fennikel i skiver. Kombinere i tern eller skiver fennikel med appelsiner, avocado og navy beans for en solid side salat. Skær pæren i papirtynde skiver, suge dem i isvand med citronsaft, indtil de krøller, så afløb og bruge dem til toppen enhver salat.

Kogte Løg

Braiseret fennikel — eller fennikel, der er blevet let sauteret i olivenolie og citronsaft og derefter kogt møre i simmering kylling materiel — er en klassisk forberedelse metode, der supplerer de mange fisk og skaldyr retter. At stege fennikel, kast kvarte løg med hele fed hvidløg og oliven olie, og kog dem i forseglet folie poser ved en høj temperatur, indtil de er møre. Tilføj smag og tekstur til alle marinara sauce med tern af fennikel. Indgyde kartoffelmos med smag ved kogning eller bagning hakkede fennikel, løg og kartofler sammen, så moset dem med et par spiseskefulde olivenolie. Alternativt, svits hakkede fennikel i olivenolie, indtil det er mørt, så koge det i kylling bouillon med et strejf af fennikel frø over lav varme i to timer, før mase det ind i en tyk puré.

Stilke og Grønne

Selv om fennikel stilke er texturally ligner selleri stilke, de er lidt hårdere, og derfor normalt ikke spises rå. De har stadig en masse af smag, dog, og er en traditionel del af mange grøntsager, kylling og fiskebestande. I den sydlige del af Frankrig, tørret fennikel stilke er flammede under fisk, som det er at blive grillet udendørs, ifølge bogen "Vegetabilsk Kærlighed." Du kan også bruge hakkede fennikel stilke til ting, fisk eller kylling til stegning, eller i stedet for selleri stilke i suppe eller gryderet. Fennikel er flagrende, de grønne urter-gerne og kan bruges som du ville frisk dild. Drys en håndfuld fennikel blade over en frisk salat, eller hakkekød og rør dem i en suppe eller gryderet lige før servering.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

ADVERT

Mest populære