Sund Kost >> Ernæring

Selen For Kvinder

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret December 27, 2018

Selen er et mineral, som du er nødt til at indtage i små mængder. Kombineret med proteiner for at gøre selenoproteins, kan det virke som en antioxidant, holde dit immunforsvar fungerer korrekt og regulere funktion af skjoldbruskkirtlen. At få nok selen gennem din kost kan nedsætte din risiko for visse sundhedsmæssige betingelser og forhindre mangel symptomer.

Anbefalede Indtag

Kvinder bør forbruge 55 mikrogram selen per dag, medmindre de er gravid eller ammende, hvilket øger selen behov. Den anbefalede daglige dosis for selen er 60 mikrogram per dag under graviditeten og 70 mikrogram under amning. Det tolerable øvre indtag niveau er 400 mikrogram per dag, så overskrid ikke det medmindre din læge fortæller dig til, da det kan forårsage toksicitet symptomer. Mens selen niveauer af fødevarer kan variere baseret på selen-indholdet af jorden, hvor maden var vokset, og nogle af de bedre kilder til selen er Brasilien nødder, skaldyr, fisk, kød, fjerkræ, hele korn, hvidløg og solsikkekerner.

Sundhedsmæssige Fordele

Mens meget af den forskning i de sundhedsmæssige fordele af selen er foreløbige og modstridende, selen kan have nogle gavnlige sundhedsmæssige virkninger. Kvinder, der gennemgår kemoterapi for kræft i æggestokkene, der forbruges 200 mikrogram per dag for supplerende selen havde færre bivirkninger end dem, der ikke tage supplerende selen, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Gynecologic Oncology" i Maj 2004. Forbrugende en ekstra 100 mikrogram per dag af selen kan også hjælpe med at forhindre præeklampsi i graviditeten, bemærk forfatterne af en anden undersøgelse, offentliggjort i juni 2010 i "Taiwanske Journal of Obstetrik Og Gynækologi."

Mangel

Selen-mangel er ikke alle, der er almindelig i de Forenede Stater. Men mennesker med mave-tarm-problemer kan have problemer med at absorbere selen. Lave selen niveauer kan gøre dig mere modtagelige for andre sygdomme, da det svækker immunforsvaret. En undersøgelse offentliggjort i "The Journal of Nutrition" i januar 2006 fandt, at ældre kvinder med lave niveauer af selen og carotenoider var mere tilbøjelige til at dø i løbet af den undersøgte periode end dem med højere niveauer af disse næringsstoffer. Lave niveauer af selen kan også forårsage en form for anæmi, bemærk forfatterne til en undersøgelse offentliggjort i "Biologiske Spor Element Forskning" i Marts 2009.

Overvejelser

Kvinder synes at have forskellige blod niveauer af selen i forskellige faser af deres liv, selv hvis de indtager den samme mængde selen. En undersøgelse offentliggjort i "Biologiske Spor Element Forskning" i 2000 fundet, at yngre kvinder og ældre kvinder havde lavere blod niveauer af selen end midaldrende kvinder, selvom der var ingen signifikant forskel i deres selen indtag, måske på grund af ændringer i østrogen niveauer.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære