Sund Kost >> Ernæring

Selen & Paranødder

Op til 3 procent af Amerikanerne kan være mangelfuld i selen ifølge en undersøgelse fra 2005 af United States Department of Agriculture. Mens en lang række fødevarer såsom fisk, fjerkræ og oksekød kan hjælpe dig med at opfylde dine daglige behov for selen, og der er ingen enkelt fødevare kilde rigere i den mineralske end paranødder. Indfødte i Amazonas-regionen i Syd Amerika, og også kendt som Para-eller fløde møtrik, Spise paranødder sparsomt på grund af deres høje selen indhold.

Selen Indhold

Ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture ' s Nutrient Database, en 1-ounce servering af tørrede, unblanched Brasilien nødder, som er omkring seks til otte hele nødder, indeholder 544 mikrogram selen. Fordi Food and Nutrition Board anbefaler 55 mikrogram selen dagligt for både voksne mænd og kvinder, en enkelt servering af paranødder leverer næsten 10 gange det krævede daglige indtag. Paranødder kan betragtes som en fremragende kilde til selen, da de indeholder langt mere end 20 procent af det anbefalede daglige indtag per portion.

Sammenligning med Andre Fødevarer

Selv om ingen andre fødevarer indeholder så meget selen per portion som Brasilien nødder, andre gode kilder til den mineralske omfatter 1 kop afrundet byg; en kogt filet af fisk som helleflynder og laks; skaldyr, såsom østers eller rejer og 1 kop hele hvede mel. God selen kilder, som er fødevarer, der indeholder mellem 10 og 19 procent af det anbefalede daglige indtag per portion, omfatter majsmel, spinat, tofu, navy beans, skinke, brød, mælk, yoghurt og svampe. Kontoret for Kosttilskud rapporter, at selen-indhold i fødevarer kan variere meget, afhængig af koncentrationen af selen i jord, hvor plante-baserede fødevarer, der er dyrket eller hvor husdyr er hævet.

Vægt

Din krop bruger selen, som du får fra fødevarer såsom Brasilien nødder til at producere enzymer, der er kendt som selenoproteins. Selenoproteins støtte sundheden for immunforsvaret, regulerer skjoldbruskkirtlen, og fungere som antioxidanter, som forhindrer frie radikaler-forbindelser fra skadelige cellulære væv og DNA. Hvis din kost ikke indeholder tilstrækkelige selen kilder, kan du være mere tilbøjelige til at udvikle kræft, hjertesygdom, leddegigt og tilbagevendende infektioner. Mænd med lave selen niveauer kan have en højere risiko for infertilitet.

Overvejelser

Food and Nutrition Board har sat det tolerable øvre grænse, eller UL, af selen på 400 mikrogram for mænd og kvinder over 19 år. UL betragtes som den maksimale mængde af et næringsstof, der kan indtages dagligt, uden at det skaber potentielt skadelige bivirkninger. Da en typisk 1-ounce servering af paranødder indeholder mere end UL, bør du spise dem sjældent i små mængder. Indtagelse af for meget selen kan medføre træthed, hårtab, problemer med fordøjelsen, humørsvingninger og nerveskader. Hvis du har fået at spise, Brasilien nødder og oplever disse bivirkninger, stoppe med at spise nødder og kontakte din læge.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

Foto Credits

  • Ablestock.com/AbleStock.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære