Sund Kost >> Kost

Krydderier til Broccoli

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret November 21, 2018

Broccoli er fuld af fibre, C-vitamin, folat, jern og calcium og er naturligt lav i kalorier. En halv kop dampet broccoli har en minimal 27 kalorier, hvilket gør det til en skyld-fri tilføjelse til dit måltid. Hober salt og smør på dine servering af broccoli tilføjer masser af fedt og natrium. Opt for toppings og krydderier at tilføje masser af smag uden at gøre din side af broccoli blive en skyldfølelse.

Urter

Urter gør din portion broccoli endnu mere sundt. Mange urter, herunder sage, purløg, oregano, timian og rosmarin, har antioxidant egenskaber, der hjælper til at reducere din risiko for kronisk sygdom og beskytte dit hjerte. Friske krydderurter er mest ønskværdige, da de har den højeste mængde antioxidant aktivitet. Nogle antioxidanter er tabt under tørring, så mens tørrede urter er et sundt alternativ, kan de ikke have samme niveau af sundhedsmæssige fordele. Da tørrede urter, der ofte har en mere skarp smag, bruger cirka halvt så meget som du ville af friske krydderurter. Start ud med en lille mængde for at sikre, at du nyde smagen af urter. Mix og match urter til yderligere at forbedre smagen profil af dampet broccoli.

Krydderier

Ligesom urter, krydderier giver også antioxidanter, der neutraliserer de skadelige frie radikaler. Når frie radikaler rejse gennem blodet, de klamrer sig til raske celler, upping din risiko for kronisk sygdom. At tilføje krydderier for at fødevarer, der øger niveauet af antioxidanter i din krop, hvilket reducerer din risiko for sygdom. Tørret hvidløg tilføjer masser af smag til broccoli, men du bør undgå hvidløg salt, som er høj i natrium. Vælger hvidløg pulver i stedet, da det er rent tørret og malet hvidløg. Hvis du kan lide en smule af kick, tilføje en lille mængde af cayenne peber til dampet broccoli lige inden servering skålen. Gurkemeje tilføjer en smule af en ingefær smag til broccoli, mens koriander tilføjer en jordnær, nøddeagtig smag til din dampet side af grøntsager.

Tørrede Flager Smør

Hvis du elsker hober smør på broccoli, opt for tørret smør flager i stedet. Tørret smør flager give broccoli en rig smøragtig smag, men at de ikke indeholder fedt. Ofte tørret smør flager er nær spice del af en købmand. Selv om tørret smør flager er en fedt-fri smør erstatning, de er høj i natrium. En 1-tsk serverer kun 5 kalorier, men det har også en kæmpestor 180 mg natrium. For optimal hjertet sundhed, at holde dine natrium indtag til mindre end 1.500 mg. En teskefuld tørret smør flager tager op mere end 10 procent af din tildeling af natrium-for hele dagen.

Nonfat Græsk Yoghurt

Mens fedtholdige græsk yoghurt er ikke et krydderi, det er et sundt alternativ til smør eller ost. Nonfat græsk yoghurt gør din side af dampet broccoli er rig og cremet, men ikke tilføje en masse kalorier. En halv ounce af almindelig nonfat græsk yoghurt har en minimal 10 kalorier og 0 gram fedt. Nonfat græsk yoghurt har også omkring 2 gram protein og 2 procent af din samlede calcium krav i en halv ounce del. Bland det med urter og krydderier for at gøre en græsk yoghurt "dip", der vil smage lækre med dine grøntsager.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære