Sund Kost >> Kost

Havtang Fakta

Tang er en type af brun tang, der vokser i havet og kan nå enorme størrelser. En fælles ingrediens i det Asiatiske køkken, er det blevet et populært kosttilskud, primært på grund af dens jod indhold. I henhold til NYU Langone Medical Center, nogle beviser, der indikerer, at tang kan hjælpe med at forhindre infektion med influenza, herpes simplex og HIV, men langt mere forskning er nødvendig for at bestemme dets medicinske nytte.

Vitaminer og Makronæringsstoffer

To spiseskefulde af tang indeholder 4 kalorier og mindre end .2 gram af protein, fedt, fibre og sukker. Havtang indeholder en lille, supplerende mængde af vitaminer. Hver 2-spsk servering giver .3 milligram C-vitamin, .005 mg thiamin, .015 mg riboflavin, .047 mg niacin, 18 µg folat, 1 mikrogram A-vitamin, .09 milligram E-vitamin og 6.6 mikrogram k-vitamin.

Mineraler

Ocean planter indeholder en bred vifte af mineraler, men i form af daglige ernæringsmæssige værdi, havtang er lavt i de fleste vigtige mineraler. To spiseskefulde indeholder 17 mg calcium, .28 milligram jern, 12 milligram magnesium, 4 milligram fosfor, 9 milligram af kalium, 23 mg natrium og .12 milligram zink, som giver mindre end 5 procent af Institute of Medicine ' s daglige indtag anbefalinger for hver af disse næringsstoffer.

Jod

Jodindholdet af tang kan gavne mennesker, der mangler i, at mineral, men hvis du tager havtang kosttilskud, læse etiketter for at sikre, at de ikke indeholder for meget jod. IOM anbefaler, at voksne får 150 mikrogram jod per dag, for ikke at overstige 1,100 mikrogram om dagen, men en havtang supplement har alt fra 45 til 57,000 mikrogram jod per tablet eller kapsel. Høje niveauer af jod kan forårsage toksicitet så alvorlig, at det forstørrer din skjoldbruskkirtel, ifølge forskere fra en "Journal of General Internal Medicine" undersøgelse offentliggjort i 2006.

Algin

Tang indeholder også et stof, der kaldes algin, som kan absorbere store mængder vand, ifølge Institute of Marine Science. Fødevare producenter bruger algin som et tilsætningsstof til at gøre fødevarer, cremet og tykkere. Det forhindrer også is fra krystalliserende. Algin kan suspendere, stabilisere og emulgere kemikalier, som bruges til disse formål i fremstilling af antibiotika-medicin, bil polish og maling, da det forhindrer farvestoffer fra at køre.

Tang i den Asiatiske Kost

Personer, der indtager en Asiatisk kost, har en lavere forekomst af hormon-afhængige kræftformer, ifølge forskere fra University of California i Berkeley, der har offentliggjort en undersøgelse i "Journal of Nutrition" i 2004. Soja er ofte krediteret for dette, men forskerne siger, at anti-østrogen egenskaber af havtang kan også bidrage. De gav tang til at kvindelige rotter og fandt, at det sænkede deres østrogen niveauer, og de konkluderede, at tang kan spille en rolle i den lave sats af hormon-afhængige kræftformer blandt Japanerne.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære