Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Røræg Tilladt på en Kedelig Kost?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret November 27, 2018

Du kan være placeret på en kedelig kost, hvis du lider af mavesår, mavekatar, halsbrand, diarré, opkastning eller for nylig har haft kirurgi på din fordøjelseskanalen. Mens du er på diæt, vil du nødt til at undgå krydret, høj-fiber og rå fødevarer til fordel for bløde, milde elementer, der er nemme at fordøje. Æg er tilladt på en kedelig kost, men de er kun tilladt, når de er udarbejdet på bestemte måder. Spørg din læge, hvis du har brug for hjælp til at udvikle en sund kedelig kost plan.

Røræg på Kost

I henhold til Westchester Gastroenterologisk Associates i New York, har du lov at spise røræg på en kedelig kost, samt enhver anden form for fuldt kogte æg, med undtagelse af spejlæg. En kedelig kost morgenmad menu kan bestå af 1/2 kop af røræg parret med en skive toast lavet af beriget brød, en 3/4-cup servering af cremen af hvede, appelsin juice og fedtfattig mælk.

Forberede Æg

Når du er madlavning scrambled æg til brug på en kedelig kost, tilføje en lav - eller fedtholdige mælk i stedet for fuldfed mælk til pisket æg, før forberede, rådgiver National Institutes of Health. Tilsat fedt skal bruges sparsomt, så lave mad med kun en lille mængde af trans-fedt-fri margarine eller en nonstick stegepande let belagt med madlavning spray når travlt med æg. Du kan vække nogle ituskårne, reduceret fedt ost i æg, så længe det er en almindelig, mild sort.

Sundhedsmæssige Fordele af Æg

Æg indeholder en moderat mængde af fem, eller cirka 5 gram per æg. De fleste af denne fedt er af den sunde, umættede række. Æg giver også god mængder af B-vitaminer som riboflavin og vitamin B12, zink, D-vitamin og protein. Æggehvider er særligt kedelig, og også et lavt fedtindhold og et højt proteinindhold. Mens æggene ikke bliver hængt ud som de en gang var på grund af deres høje kolesterol-indhold, Harvard School of Public Health anbefaler at holde sig til moderat indtag og valg af plante-baserede proteiner oftere.

Prøv Æg Erstatning

Du har lov til at bruge kommercielle æg erstatninger på en kedelig kost, kan du overveje at bruge en til at forberede din røræg, mens du følger planen. Nogle mærker indeholder ikke fedt eller kolesterol og har halvdelen af de kalorier af almindelige æg. En person på en kedelig kost, der spiser tre æg om ugen kan spare så meget som de 135 kalorier, 555 mg kolesterol og 15 gram fedt ved hjælp af et æg erstatning i stedet. Plan på ca 3 spsk æg erstatning som svarende til et helt æg i din røræg opskrift.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære