Sund Kost >> Kost

En Prøve Dag for Hele Fødevarer Kost

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret 12 December 2018

Efter en hele fødevarer kost indebærer at maksimere dit indtag af næringsstoffer fra naturlige kilder og at undgå næringsstof-fattige forarbejdede fødevarer. Hele fødevarer omfatter hovedsagelig plante-baserede fødevarer, såsom grøntsager, frugt og nødder, og i animalske fødevarer som æg, kød, fisk og fjerkræ. Hele fødevarer kost kan give dig med alle de næringsstoffer, du har brug for optimal sundhed.

Morgenmad

I stedet for at boxed morgenmadsprodukter, pakker instant havregrød eller kommercielt tilberedt muffins skal du starte din dag med en omelet lavet med æg fra fritgående høns, spinat, cherry tomater, champignon og revet Parmesan ost. Disse fødevarer har været en del af den menneskelige kost for generationer og kan give dig med mættende fedt, som vil hjælpe dig mere fuldt ud at absorbere fedtopløselige næringsstoffer, der findes i grøntsager og ost. En hel anden mad-baseret morgenmad er fuld fat almindelig yoghurt, ideelt hjemmelavet med unpasteurized naturlig mælk, blandet med mandel smør og friske bær. Undgå mandel smør, der indeholder ekstra sukker eller andre ingredienser, og holde sig til naturlige mandel smør eller gøre det selv ved at slibe hele mandler, indtil du opnår mandel smør.

Frokost og aftensmad

Frokoster og middage skal både omfatte grøntsager, protein og sund fedt. For eksempel, har en servering af grillet fisk med blomkål og rosenkål wok-stegt i kokosolie til frokost og en bøf sammen med en stor salat, herunder salat, tomater, løg, avocado skiver og olivenolie til middag. Vælg ekstra jomfru koldpresset olier. Den proces, der anvendes til at udtrække disse olier har været brugt i tusinder af år og kun kræver brug af en grundlæggende tryk på. Andre olier, der blev indført for nylig, såsom rapsolie og sojaolie, kræver komplekse processer og brug af kemiske opløsningsmidler, som ikke passer ind i definitionen af hele fødevarer. Være kreativ og kombinere forskellige grøntsager, proteiner og fedtstoffer med forskellige krydderier, såsom basilikum, persille, gurkemeje, spidskommen og chili pulver, til at skabe uendelige hele mad måltid ideer.

Snacks

De fleste Amerikanere er afhængige af forarbejdede snack fødevarer som granola barer, energidrik, chips, sukkerholdige mochas og chokolade barer til at komme igennem dagen, men disse fødevarer er stort set blottet for næringsstoffer og kan gøre du føler dig mere sulten, og tage på i vægt. I stedet, snack på en håndfuld nødder og tørrede frugter, hårdkogt æg eller en pind af beef jerky. Vælg beef jerky, der er fri for tilsætningsstoffer og konserveringsmidler, eller gør det selv med kun naturlige ingredienser. Grøntsager dyppet i guacamole, druer med ost eller en banan spredes med cashew smør er også sund snack valg. Undgå store-købte guacamole, da det ofte indeholder forarbejdede ingredienser, og gøre det selv med moset avocado med salt, peber og limesaft.

Desserter

Næringsstof-tætte hele fødevarer er mere mættende i forhold til forarbejdede fødevarer. Du må ikke føle, at det er nødvendigt at afslutte dit måltid med noget sødt, når du skifter til en hel mad-baseret kost. Du kan dog stadig nyde lejlighedsvis godbidder, hvis du vil. Prøv en sund frugtsalat med bær eller melon eller et par stykker af frisk kokos. Du kan også have purerede butternut squash blandet med kanel og smør eller et mos avocado med lidt usødet kakaopulver og honning til at tilfredsstille din søde tand uden at spise usunde ingredienser.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære