Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Saltede Nødder Sundt?

Skrevet af Paula Martinac; Opdateret November 21, 2018

Ernæringseksperter har rådgivet undgå saltede nødder til at reducere natrium i kosten, fordi overskydende natrium kan præsentere sundhedsmæssige problemer, mennesker med forhøjet blodtryk eller hjertesygdom. For raske personer, men, spise nødder tilsat salt er måske ikke så problematisk, som du tror. En servering af saltede nødder hver dag, og derefter kan passe ind i en sund kost.

Natrium Indhold af Saltede Nødder

Aktuelle ernæringsmæssige retningslinjer anbefaler at begrænse dit daglige natrium indtag til 2.300 mg, hvis du er sund og 1.500 mg, hvis du har for højt blodtryk. Du kan forvente natrium indhold af en servering af saltede nødder til at være gennem taget. I virkeligheden, en ounce af forskellige tørristede nødder tilsat salt – valnødder, mandler, pistacienødder eller macadamias – indeholder alt fra 4 til 8 procent af den daglige værdi for natrium på en 2,000 kalorie diæt. Derfor er en kost, der primært består af hele fødevarer og ikke en masse hurtige og tilberedte fødevarer – de største syndere for overskydende natrium – kan nemt rumme en servering af saltede nødder og stadig betegnes som "sund".

Husk, at det er nemt at spise nødder, hvis du ikke portion ud af din tjeneste i forvejen. En ounce af macadamia nødder svarer til 10 til 12 kerner, mens det samme 1-ounce servering er lig med 14 valnød halvdele, 22 mandler og 49 pistacie nødder.

Fordelene ved at Spise Nødder

Du kan foretrækker smagen af nødder til med lidt salt. Regelmæssig indtagelse af nødder, der understøtter et godt helbred, så ville det være bedre at spise dem saltet end at undlade helt.

En gennemgang af undersøgelser, der er offentliggjort i tidsskriftet Næringsstoffer i 2017, skitseret et væld af fordele ved at spise nødder. For én, nødder er høj i gavnlige umættede fedtstoffer, der bidrager til arterie og hjerte sundhed. Valnødder, især tilbyder plante-baserede omega-3 fedtsyrer, som kan forbedre blodets kolesterol og triglycerid-tal og reducere risikoen for hjertesygdomme.

Gennemgangen bemærkede endvidere effekten af indtagelse af nødder, såsom mandler og pistacienødder, på styring af blodsukker niveauer – et plus for mennesker med prædiabetes og diabetes. Møtrik forbrug også øger mæthed blandt overvægtige personer, støtte vægttab og ledelse.

Mikronæringsstoffer i Nødder

Afhængigt af hvilken saltede nødder, du vælger, vil du få gode mængder af mineraler, magnesium, fosfor, kobber og mangan. Magnesium og fosfor hjælpe med at opbygge stærke knogler, mens kobber og mangan er komponenter i mange enzymer i kroppen.

Nogle nødder også at levere sunde mængder af B-vitaminer, der arbejder som en enhed til at nedbryde mad til energi. Macadamias og pistacienødder hver give dig 13 procent af den daglige værdi (DV), vitamin B-1 (thiamin) på bare en ounce, mens pistacienødder er en særlig rig kilde til B-6 (pyridoxin), med 25 procent af DV i en servering.

Mandler er bemærkelsesværdige for deres høje indhold af vitamin E; du får 33 procent af DV i en servering. En antioxidant, vitamin E scavenges for frie radikaler, der kan skade DNA.

Nødder i en Sund Kost

Mens de er sunde at spise, nødder er høj i kalorier. En servering af saltet, tørristede macadamia nødder, for eksempel, indeholder 10 procent af dit daglige behov for, hvis du indtager 2.000 kalorier om dagen.

Find kreative måder at del ud af nødder i dine måltider. En håndfuld af valnød halverer bidrager med protein og sundt fedt til din spinat salat. En servering af saltede pistacienødder efter din træning fylder din elektrolytter og øger energi. Magnesium i en mandel eller valnød snack hjælper dig med at slappe af i slutningen af dagen, hvilket fører til bedre søvn, efter en fornyet undersøgelse offentliggjort i journal Scientifica i 2017.

Om Forfatteren

Paula Martinac er en ernærings-pædagog, forfatter og coach. Hun har en Master of Science i Sundhed og Ernæring, Uddannelse og er Bord-Certificeret i Holistisk Ernæring. Hendes forskningsområder interesse kan nævnes stress, vægt og kvinders sundhed.

ADVERT

Mest populære