Sund Kost >> Ernæring

Salt Vs. Natrium

Saltfattig kommer fra inddampning af havvand eller metro saltminer. Det indeholder natrium, et naturligt grundstof. Saltfattig, er imidlertid ikke den eneste kilde til kosten natrium, da natrium forekommer naturligt i de fleste fødevarer. Som et vigtigt mineral, der opretholder livet og kroppens normale funktion. Men, overskydende natrium fremmer højt blodtryk i nogle mennesker, i henhold til American Heart Association.

Natrium Grundlæggende

Natrium hører til alkali familie, en gruppe af forbindelser, der kan reagere med eller neutralisere syrer. De Mineraler Uddannelse Koalition beskriver det som den fjerde mest udbredte grundstof på jorden. Men ved at tabe, er det kun tegner sig for omkring 0.14 procent af alle kemiske stoffer i din krop. Natrium ikke forekommer naturligt i en fri form, men snarere kombineres med andre elementer til at danne forbindelser. For eksempel, natrium naturligvis kombinerer med chlorid til at danne natriumchlorid, eller salt. Din krop har brug for natrium til livsforlængende processer, herunder den normale funktion af dit nervesystem og hjerne.

Salt Grundlæggende

Natrium og klorid-ioner forekommer ved siden af hinanden og er de vigtigste elementer i dit blod, plasma, samt den væske omkring dine celler. Tabel salt primært består af natrium og klorid. Begge ioner er elektrolytter og hjælpe med at bevare koncentrationen og oplade forskelle på tværs af din celle membraner. I henhold til Colorado State University data, den omtrentlige andel af natrium og chlorid i tabel salt er 40 og 60 procent, henholdsvis. Institute of Medicine anbefaler maksimalt dagligt indtag på 2.300 mg natrium for de fleste voksne, der omtrent beløber sig til 6 gram salt.

Salt vs. Natrium Ækvivalens

Den specifikke mængde af natrium i din saltfattig kan variere lidt afhængigt af kilden. Uraffineret salt, for eksempel, kan have mindre natrium og flere mineraler end bordsalt, ifølge hjemmesiden Økolog. Som du stemmer din natrium brug i madlavning eller ved bordet, huske på, at hver teskefuld salt giver 2 til 2,4 gram natrium. En teskefuld salt kan derfor opfylde dine daglige natrium behov.

Natrium og Din Sundhed

Natrium er så afgørende for livet, at din krop ikke kan leve uden det. Og da natrium virker ikke alene, de andre elementer i salt -- klorid og andre sporstoffer mineraler-er også vigtige for din sundhed. Nyrerne er ansvarlige for at regulere mængden af natrium i kroppen, og normalt slippe af med overskuddet i din urin. Men overdreven natrium indtag kan overbelaste nyrerne, hvilket kan forårsage natrium ophobning i dit blod og væske ubalancer. Dette, sammen med genetiske faktorer kan bidrage til forhøjet blodtryk, hjertesygdomme, knogleskørhed og hævelse i dine ekstremiteter, siger Linus Pauling Institute.

Om Forfatteren

Suzanne Fantar har været at skrive online siden 2009 for at få afløb for sin passion for fitness, ernæring og sundhed. Hun nyder at forske og skrive om sundhed, men også tager interesse i familiens problemer, poesi, musik, Kristus, natur og læring. Hun har en bachelor-grad i biologi fra Goucher College og en MBA i healthcare management fra University of Baltimore.

Foto Credits

  • Thinkstock Images/Comstock/Getty Images
ADVERT

Mest populære