Sund Kost >> Ernæring

Hvad saltindtag Øger Risikoen For

Har du brug for lidt natrium for din krop til at arbejde ordentligt. Natrium er en elektrolyt, der hjælper dine nerver og muskler fungerer og holder den rette balance af væske i din krop. Men for meget natrium, i form af salt i kosten, kan forårsage højt blodtryk og andre sundhedsmæssige problemer. Moderat salt indtag er vigtig for et godt helbred.

Højt Blodtryk

Højt saltindtag øger risikoen for forhøjet blodtryk, fordi det forrykker balancen mellem natrium og vand i kroppen. Denne ubalance forårsager din krop til at optage vand, hvilket øger blodvolumen og lægger en byrde på dit hjerte og blodkar. Over tid, dette kan forårsage højt blodtryk, som kan føre til hjerteanfald eller slagtilfælde. Det er anslået, at skære den gennemsnitlige saltindtag af Amerikanerne er mere end halveret, ville det resultere i en 26 procents reduktion i højt blodtryk i Usa.

Osteoporose

Calcium er et mineral, som er nødvendigt for stærke knogler. Kost, der indeholder store mængder af salt kan medføre, at kroppen at tabe calcium, øger risikoen for osteoporose, en knogle-udtynding sygdom, rapporter National Osteoporosis Foundation. Forskere er ikke helt sikker på, hvordan overdreven salt indtag fører til calcium tab, men Linus Pauling Institute rapporter det kan skyldes, at konkurrencen mellem calcium og natrium for reabsorption i nyrerne, der forårsager natrium til at blive udskilt i urinen, eller på grund af den virkning, natrium har på calcium-sensing proteiner i biskjoldbruskkirtlerne. Sørg for, at du får nok calcium fra fødevarer eller kosttilskud kan nedsætte denne risiko. Voksne under 50 år, har brug for 1.000 mg calcium om dagen, og ældre personer kræver 1.200 mg dagligt. Hvis din kost er høj i salt, men du kan være nødvendigt at øge dette minimumskrav.

Andre Forhold

Høj salt indtag kan øge risikoen for nyresten, i henhold til MayoClinic.com. Når der er for meget natrium i din krop, dine nyrer kan ikke slippe af med det, hvilket kan føre til nyresten. Derudover, et høj-salt kost har været forbundet med en øget risiko for nyre-sygdom og mavekræft. I lande, hvor store mængder af saltet mad er forbrugt, og risikoen for at dø af mavekræft er højere end i de lande, hvor der er lavere mængder er indtaget, bemærker en undersøgelse i Maj 2009 udgave af "World Journal of Gastroenterology." Undersøgelsen forfatterne teorier om, at salt kan øge risikoen for mavekræft ved at beskadige mavens slimhinder eller ved at forårsage en type af bakteriel infektion i maven.

Anbefalinger

American Heart Association anbefaler forbruger ikke mere end 1.500 mg af salt om dagen. Den gennemsnitlige Amerikanske forbruger 3.000 til 3,600 mg dagligt, ifølge AHA. For at begrænse dit saltindtag, begrænse færdigpakkede, behandles og hurtig fødevarer, der har tendens til at være høj i salt. Undgå også at tilføje salt til fødevarer ved bordet og skære ned på mængden af salt, som du bruger i madlavning. Prøv ved hjælp af urter og krydderier i stedet for salt. AHA bemærker, at friske krydderurter tilføje mere smag end tørrede. Over tid, dine smagsløg vil tilpasse sig til mindre salt, og du vil blive sundere.

Om Forfatteren

Jan Sheehan er en prisbelønnet medicinsk og ernæring forfatter, der trådte journalistik i 1992. Hun er en tidligere redaktør for "Forældre" magasin. Hun har også skrevet ernæring artikler til "Selvstændig", og "Fitness," "Ladies' Home Journal",", "Sundhed" og andre blade. Sheehan har en Bachelor i journalistik fra Purdue University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære