Sund Kost >> Ernæring

Ikke Salt Indtagelse Påvirke Omsætning?

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret November 21, 2018

Natrium er et vigtigt mineral-og elektrolyt, at din krop har brug for for at fungere korrekt. Omkring 90 procent af natrium du spiser, kommer fra salt, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Næsten alle voksne i Amerika spiser mere natrium end deres krop har brug for, ifølge CDC. Natrium hjælper med at kontrollere blodets volumen og blodtryk, men indtagelse af for meget kan have en negativ indvirkning på din kredsløbssygdomme sundhed.

Kredsløbssygdomme

Kredsløbet består af hjertet, lunger og blodkar, og består af tre dele-pulmonale, koronar og systemiske kredsløb. Pulmonale cirkulation består af blod, der rejser fra hjertet til lungerne og tilbage til hjertet. Koronar omsætning består af blod bevæger sig gennem hjertet væv, og systemiske kredsløb leverer blod og næring til kroppens væv. Blodkarrene til at spille en afgørende rolle i at levere blod til væv i hele kroppen.

Påvirker Blodtryk

En kost høj i natrium er knyttet til højt blodtryk. Som natrium stiger, så stiger blodtrykket, ifølge CDC. Når dit blodtryk stiger, kan din hjertet skal pumpe hårdere for at cirkulere blod i hele din krop. Resultatet er øget pres mod din arterie vægge. Dette lægger ekstra stress på dine arterier og dit hjerte. Arterie vægge bliver tykkere at håndtere det ekstra pres, der får dem til at blive snævre. Over tid, kan skaden blive alvorlige nok til at blokere dine arterier, som øger risikoen for et hjerteanfald.

Salt Måltid Midlertidigt Forringer Blodkar

Selv om konsekvent at indtage en kost højt i salt er relateret til for højt blodtryk, effekten af en enkelt høj-salt måltid på blodkar funktion var tidligere ukendt. Forskere fra Australien til at afgøre den umiddelbare effekt af at spise en høj-salt måltid. Den lille undersøgelse, der er involveret 16 raske frivillige og blev offentliggjort i Marts 2011-udgaven af "American Journal of Clinical Nutrition." Frivillige fik en lav-salt mad og for meget salt måltid to gange. Forskerne målte blodkar funktion i 30-minutters intervaller for to timer efter måltider. Forskere har fundet høje-salt måltid væsentligt forringet endotel funktion på 30 minutter og 60 minutter. Endothelium er det tynde lag af celler foring blodkar, som regulerer, hvordan blodkarrene snøre og spile -- et afgørende aspekt af blodkar funktion.

Retningslinjer og Betragtninger

De Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne 2010 anbefaler at begrænse dit saltindtag til mindre end 2.300 mg per dag. Begræns dit indtag til 1.500 mg dagligt, hvis du er 51 år eller ældre, afro-Amerikansk, eller har bestemte betingelser såsom diabetes, højt blodtryk eller kronisk nyresygdom. Tal med din sundhedspleje udbyder, hvis du er bekymret for dit saltindtag. Omkring 77 procent af den salt, der forbruges af den typiske Amerikanske, kommer fra forarbejdede fødevarer og restaurant fødevarer, ifølge CDC, så at skære ned på disse fødevarer kan reducere dit saltindtag væsentligt.

Om Forfatteren

Janet Renee er en klinisk diætist med en særlig interesse i vægt forvaltning, sports ernæring, medicinsk ernæring terapi og kost tendenser. Hun fik sin Master of Science i ernæring fra University of Chicago og har bidraget til, at sundhed og wellness-magasiner, herunder Forebyggelse, Selvstændig, Form og Madlavning Lys.

ADVERT

Mest populære