Sund Kost >> Kost

Er Salami Sundt?

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret November 28, 2018

Salami er helbredt pølse normalt lavet af okse-eller svinekød, og er en fælles ingrediens i en sandwich, pasta salater og italienske retter. Mens salami indeholder 12.6 gram protein pr 3.5-ounce servering, samt visse vitaminer og mineraler, det er også højt indhold af mættet fedt og natrium.

Fedt

3,5 ounce servering af pølser, som er svarende til ca. fire skiver, indeholder 22.2 gram fedt, hvoraf 9.86 gram er mættet. En kost med højt indhold af mættet fedt kan bidrage til hjerte-kar-sygdom, hjerte-kar-sygdomme, slagtilfælde og Type 2-diabetes. For meget mættet fedt kan også bidrage til en usund vægtøgning og fedme. Du bør tilstræbe at indtage mindre end 10 procent af din samlede kalorier fra mættet fedt, som kan reducere din risiko for kroniske sygdomme.

Natrium

Forarbejdet kødpålæg indeholder store mængder af natrium til at hjælpe med at bevare fødevarer og forbedre smagen. 3,5 ounce servering af salami indeholder 1,140 mg natrium. Hvis du er ved godt helbred, har til formål at forbruge ikke mere end 2.300 mg natrium per dag. Hvis du har en hjertesygdom, er over 50 år eller er African American, din daglige grænse er 1.500 mg. At spise mere natrium end de anbefalede, kan sætte dig på en øget risiko for hjertesygdomme, slagtilfælde, nyresygdom og højt blodtryk.

Næringsstoffer

På trods af den høje fedt og natrium indhold af salami, det giver visse vigtige næringsstoffer. 3,5 ounce servering af salami forsyninger 2.20 milligram jern mod din daglige mål på 8 mg for mænd og 18 mg for kvinder. Jern hjælper med at beskytte dit immunforsvar og giver dig mulighed for at producere røde blodlegemer. Du får også 3.06 mikrogram B12-vitamin, som er mere end dit daglige mål på 2,4 mikrogram. B12-Vitamin spiller en rolle i produktionen af røde blodlegemer og øger sundheden for din hjerne. Salami forsyninger små doser af calcium, kalium og vitamin D samt.

Tips

Erstatte oksekød salami med tyrkiet salami. Det er lavere i kalorier og fedt og indeholder mere protein 19.3 gram per portion. 3,5 ounce servering af tyrkiet salami indeholder 172 kalorier og 9.21 gram fedt, hvoraf 2.78 gram er mættet. Selvom tyrkiet salami er lavere i natrium end oksekød salami, er det stadig indeholder 1,004 mg / 3.5-ounce servering. Du bør begrænse dit indtag af enhver slags salami, for at undgå indtagelse af for meget natrium.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære