Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Salami Sund

Skrevet af Paula Martinac; Opdateret November 28, 2018

Typisk er lavet af gæret svinekød eller oksekød, salami er en favorit del af hors d ' oeuvres og submarine sandwich. Selv om denne deli kød, der tilbyder nogle sundhedsmæssige fordele, nyde det i moderate mængder, på grund af dens høje indhold af mættet fedt og natrium indhold. Nogle fødevarevirksomheder, der udfører sorter med mere beskedne mængder af salami er usunde ingredienser.

Makronæringsstoffer Profil af Salami

Du kan finde flere typer af salami i deli-afdeling, herunder fugtigere, mere syrlig smag Genova salami og røget-flavored hårdt salami. Italiensk stil Genova salami er traditionelt lavet med svinekød, mens hårdt salami – der opstod i det Østlige Europa – ofte indeholder svinekød og oksekød blanding. En servering af enten er groft sagt tre ultra-tynde skiver af 1/16-tommers tykkelse – meget mindre end, hvad der typisk består af en sandwich.

At små serverer forsyninger til 123 111 kalorier og 12 til 15 procent af den daglige værdi (DV) for protein til en 2,000 kalorie diæt. Animalske proteiner, der kan betegnes som "fuldstændig", fordi de leverer alle de essentielle aminosyrer kroppen har brug for til at opbygge og vedligeholde væv.

Mens protein indhold af salami repræsenterer et plus for sundhed, fedtindhold udgør et problem. Kun tre skiver af enten type af salami indeholder 18 procent af den daglige værdi for mættet fedt. American Heart Association (AHA) peger på de beviser, der forbinder mættet fedt med et højere LDL-kolesterol, som øger din risiko for hjertesygdom.

Mineraler i Salami

Som med makronæringsstoffer, salami mineral indhold har både positive og negative aspekter. På plus side, salami, leverer små mængder af en række mineraler. Mest bemærkelsesværdigt er det, en portion giver dig et sundt 12 til 15 procent af den daglige værdi af selen, en antioxidant, der beskytter dine celler mod frie radikal skader.

I den negative kolonne, skønt, traditionel salami tendens til at være meget høj i natrium. Selv om du har brug for natrium og andre elektrolytter balance væsker i din krop, den standard Amerikansk kost giver for meget af dette mineral, og forbruges i overskud, det kan føre til for højt blodtryk. Tre skiver salami levere mellem 516 og 678 mg natrium. AHA anbefaler, at raske personer ikke bruger mere end 2.300 mg natrium dagligt, mens personer med forhøjet blodtryk bør begrænse indtaget til 1.500 mg.

Salami er Vitamin Indhold

Et andet positivt træk ved salami er dens blanding af B-vitaminer. Denne familie af otte vandopløselige næringsstoffer hjælper kroppen med processen mad, for at gøre energi, blandt andre funktioner. Genova svinekød salami er især rig på tiamin (B-1), pyridoxin (B-6 og B-12, der leverer mellem 15 og 21 procent af DV for disse næringsstoffer. Blandt ældre voksne, mangel på vitamin B-12 er blevet almindelige, og bidrager til højere risiko for demens og slagtilfælde, siger forfatteren til en artikel i Ernæring Forskning i 2016.

Salami i en Sund Kost

Salami kan passe ind i en sund kost som en lejlighedsvis nydelse. Desværre er det ofte går hånd-i-hånd med fødevarer, der også kræver moderation, som ost og andre high-natrium -, høj-fedt pålæg. Husk at holde sig inden for den portionsstørrelse og se, hvad du har parret med salami. En skive salami viklet omkring en kube eller en kugle af melon, for eksempel, kan gøre en sund hors d ' oeuvre, men en italiensk sub fyldt med salami, skinke, ost og capicola – andet røget kød – vil tippe vægten på kalorier, fedt og natrium.

Du kan eksperimentere med lav-natrium versioner af svinekød og oksekød salami. Eller prøv at erstatte tre tynde skiver af kalkun salami, som indeholder 48 kalorier, 5 gram protein, mindre end et gram mættet fedt og 310 mg natrium.

Om Forfatteren

Paula Martinac er en ernærings-pædagog, forfatter og coach. Hun har en Master of Science i Sundhed og Ernæring, Uddannelse og er Bord-Certificeret i Holistisk Ernæring. Hendes forskningsområder interesse kan nævnes stress, vægt og kvinders sundhed.

ADVERT

Mest populære