Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Salvie Te Er Godt For?

Skrevet af M. T. Wroblewski; Opdateret: November 19, 2018

Hvis du har vedvarende begrænset dit forbrug af salvie til din fad af Thanksgiving fyld, du måske ønsker at overveje at udvide din naturlægemidler horisonter. Knuste blade af salvie anlæg, denne urt giver jordagtig smag til kulinariske kreationer ud over fyldet. Sage vrimler med vitaminer A, B1, B2, B3, C, E og K, samt calcium, kobber, fiber, jern og magnesium, hvilket gør det eftertragtede for medicinske applikationer, især når bladene er blevet dyppet i kogende vand til te. Når du er plaget af stress, angst, problemer med fordøjelsen, eller virkningerne af overgangsalderen, få fat i et krus og bryg en kop salvie te – uanset tid på året.

Afgiftende

Sage fungerer som en naturlig vanddrivende, stimulerer nyrerne og leveren, som betyder, at flere toksiner, der er skyllet igennem kroppen ved vandladning. På samme måde, sage også med til at fremme nyrerne og leveren sundhed. Da salvie te udløser svedtendens, kroppen er yderligere afgiftet gennem huden.

Beroligende menopausale symptomer

Sage er tænkt til at afbalancere hormoner, så menopausale kvinder, der ofte drikker salvie te til at reducere hedeture og rolig humørsvingninger. Te kan også være effektiv i beroligende menstruationssmerter og overaktiv blære.

Skarphed, fokus, mens du slapper af

Te er en stimulans, så at drikke det kan føre til øget fokus og hukommelse. På samme tid, salvie te kan fungere som et middel – beroligende dem, der lider af kronisk nervøsitet eller angst og spænding hovedpine.

Udløsning af sult og reduktion af "dårlige" kolesterol

Det er svært ikke at kunne lide en urt, der kan stimulere din appetit, men reducere dit LDL kolesterol niveau på samme tid. Kick-starte deres gustatoriske opfordrer kan være vigtigt for mennesker, der opfordres til at tage på i vægt, men kampen for at, efter uheld, operationer eller invaliderende sygdomme. Og holde kolesterol i check er en fordel for alle, men især for dem, der er overvægtige, eller som har forhøjet blodtryk.

Forbedrer fordøjelsen

Antioxidanter i sage kan lindre en dårlig mave, og lette oppustethed, forstoppelse, kramper, diarré, flatulens og halsbrand. Med eller uden honning, salvie te finder en naturlig hjem i fordøjelseskanalen, som udløser sund sekreter, galde flow og tarm-mobiliteten.

Afsendelse af forkølelse og feber pakning

De anti-inflammatoriske egenskaber i salvie te gør det velegnet til behandling af forkølelse, feber, ondt i halsen og selv migræne.

Sparker infektioner og dræbe bakterier

Det te er antiseptisk og antibakterielle egenskaber betyder, at den kan gå til at arbejde på en inficeret tandkød og bylder, og når teststoffet appliceres anvendes, kan reducere hævelse og forebygge infektion fra insektbid og bistik.

Så – Det er teatime!

Du kan købe salvie te poser i butikken eller lave din egen bryg med 2 spsk friske salvieblade eller 1 spiseskefuld tørrede blade. Fylde et krus med 1 kop kogende vand, tilsæt salvie og lad den urt stejl for fem til syv minutter. Pres blandingen og tilsæt honning eller citron, hvis du ønsker det.

Du kan altid overdrive en god ting, og lægerne siger, at et sted mellem tre og seks kopper salvie te om dagen kan registrere, at der tærskel. Mens sage er sikkert, det indeholder thujon og kamfer – kemikalier, der kan være skadelige, hvis de indtages i for store mængder. Eksperter anbefaler, at du starter med 1 kop salvie te om dagen, og efterhånden tilføje 1 kop ad gangen, før du begrænse det til din komfort niveau. Gamle Egyptere ofte indtages langt mere af den Salvia officinalis urt, som betyder "at helbrede" og "at være godt."

Om Forfatteren

Mary Wroblewski fik en mastergrad med høj udmærkelse i kommunikation og har arbejdet som journalist og redaktør i to Chicago-redaktioner. Hun arbejdede sammen med en kendt Chicago-området ernæringsekspert og holistisk sundhedspleje rådgiver, hvis banebrydende arbejde fokuserer på fødevareallergi og troen på, at 1) mange mennesker har dem, men ikke kender, og 2) når du identificerer dem, kan folk gøre sunde kostvaner til en integreret del af deres liv. Mary skriver udførligt om sund kost og sund levevis emner.

ADVERT

Mest populære