Sund Kost >> Kost

Sage Urt Sundhedsmæssige Fordele

Du kan være mest fortrolig med den urt, sage som en behagelig aroma i tyrkiet stopning på Thanksgiving. Men denne fælles kulinariske urt indeholder også naturlige fytokemikalier med medicinske egenskaber. Salvie anlæg er et medlem af slægten Salvia, et ord, der stammer fra det latinske verbum, der betyder "at helbrede". En del af traditionel urtemedicin i århundreder, salvie kan få betydelige sundhedsmæssige fordele, der kan hjælpe dig med at undgå sygdom.

De Traditionelle Bruger

Salvie anlæg kan blive presset til at producere en æterisk olie, der er rig på aromatiske forbindelser. På grund af sit særpræg, behagelig lugt, salvie olie, der traditionelt anvendes i aromaterapi, for at mindske følelser af depression og stress. Salvie blade og tinkturer lavet fra anlægget er også traditionelle retsmidler for betændelse i munden og andre dele af mave-tarmkanalen, for at berolige tarm spasmer og til behandling af gastritis og diarré. Hertil kommer, at salvie er undertiden anvendes topisk at behandle eksem, acne og mindre hud skader. Sage må også har antimikrobielle egenskaber og kan være nyttig, når den anvendes udvortes til bekæmpelse af bakterielle og virale infektioner.

Neurologisk Fordele

Salvie kan have en positiv effekt på hukommelse og kognition, i henhold til resultaterne fra moderne forskning. I en klinisk undersøgelse offentliggjort i "Farmakologi, Biokemi og Adfærd," raske unge emner, der forbruges salvie ekstrakt eller placebo, og blev vurderet af hukommelse test før og efter behandling. De, der forbruges sage viste en signifikant forbedring i forhold til deres tidligere test, mens placebo gruppen præstation forblev uændret. Sage må også være til gavn for dem med visse neurologiske sygdomme, herunder Alzheimers sygdom. I et klinisk forsøg, der er offentliggjort i "Journal of Clinical Pharmacology and Therapeutics," patienter med milde til moderate symptomer på den sygdom, der forbruges salvie ekstrakt for fire måneder havde forbedret kognitiv funktion og vises mindre uro end i placebo gruppen. Selv om disse resultater med salvie og Alzheimers sygdom er lovende, de har brug for at blive bekræftet i større, langvarige forsøg.

Forebyggelse Af Diabetes

Salvie kan have andre potentielle sundhedsmæssige fordele, herunder beskyttelse mod diabetes. Undersøgelser på forsøgsdyr offentliggjorte i "British Journal of Nutrition" fandt, at salvie ekstrakt kan være hypoglykæmisk, sænke dyrenes blod glucose ved at blokere frigivelse af oplagret glukose fra leveren, en funktion leveren udfører i respons til et hormon, der hedder glucagon. Forfatterne sammenlignede disse effekter til dem, der af en fælles diabetes medicin, metformin, og foreslog, at salvie kan være et nyttigt forebyggende mod Type 2-diabetes. Dog, undersøgelser på mennesker, der er nødvendig for at bekræfte dens potentiale for denne anvendelse.

Hvordan Man Bruger

Tørret salvie blade og salvie ekstrakter er tilgængelige fra helsekost butikker i kapsler. Selvom betragtes som et sikkert urt i almindelighed, nogle mennesker kan opleve bivirkninger, der omfatter tørhed eller irritation i mund. Hertil kommer, salvie indeholder et stof kaldet thujon, som kan forårsage øget puls og forvirring, hvis den urt, der forbruges i lange perioder af tid. University of Michigan Health System anbefaler, at du minimere sandsynligheden for, ved at forbruge salvie ikke mere end en eller to uger. Du må ikke tage salvie, hvis du er gravid, eller hvis du har feber. Diskutere dens anvendelse i detaljer med din læge at beslutte, om at tage salvie er tilrådeligt for dig.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære