Sund Kost >> Sunde Måltider

Sikreste Måde at Introducere Fisk & Skaldyr til Småbørn

Skrevet af Sharon Perkins ; Opdateret 14 December 2018

Hvis du kan lide fisk og skaldyr, kan du være ivrig efter at indføre dit barn til en af dine foretrukne fødevarer. Sikkert indføre fisk og skaldyr, at dit barn til enhver tid, så længe du følge et par retningslinjer og se nøje for tegn på allergi. Fisk og skaldyr gøre de otte liste over almindelige fødevarer allergener, ifølge den Amerikanske Academy of Pediatrics.

Første Smag

Når vi indfører et nyt fødevarer, især en, der har en høj allergifremkaldende, start med en lille mængde for at minimere en potentiel allergisk reaktion. Børnelæge og forfatter Dr. Alan Greene fraråder at starte en ny mad, når dit barn er at tage antibiotika. Antibiotika kan reducere de "gode" bakterier i tarmen, at hjælpe med at beskytte mod reaktioner. Den Amerikanske Academy of Pediatrics anbefaler, at vente, indtil 4 til 6 måneder til at starte en solid fødevarer, herunder fødevarer allergener såsom fisk og skaldyr. Det lille barn periode, der normalt omfatter børn i alderen 1 til 3, så kan du begynde at fisk og skaldyr til enhver tid til småbørn.

En på en Gang

Introducere bare en ny type af fisk og skaldyr på en gang. Hvis dit barn har en reaktion, vil det være meget lettere at identificere gerningsmanden, hvis han ikke spise alt på seafood buffet bordet. Vent i mindst tre dage, før at indføre endnu en ny mad. Indføre fisk eller skaldyr i hjemmet snarere end på en restaurant. Krydskontaminering fra køkkenredskaber eller kokke berøre forskellige fødevarer, der opstår nemt i restauranter. Hvis dit barn har en reaktion efter at have spist rejer, krabbe, der er forurenet hans skål, kan det faktisk være den skyldige.

Risici

Fisk levering omega-3 fedtsyrer, der er vigtige for hjernen og øjet udvikling hos spædbørn og småbørn. Men fisk indeholder også miljømæssige forurenende stoffer såsom kviksølv, et giftstof, som kan påvirke dit barns udvikling af hjernen. Undgå fisk med højt kviksølv niveauer og begrænse andre til to gange om ugen for at reducere risikoen for kviksølvforgiftning. Børn under 2 år bør undgå, haj, sværdfisk, konge makrel og tilefish, Usa Food and Drug Administration anbefaler. Dit barn kan spise op til 12 ounce per uge af fisk laveste i kviksølv, som omfatter dåse light tun, havkat, sej, laks og rejer. Småbørn bør ikke spise rå eller utilstrækkeligt skaldyr, der kan indeholde potentielt skadelige bakterier, der kan forårsage diarré, opkastning og feber.

Tegn på Allergi

Det er normalt ikke svært at genkende tegn på en allergisk reaktion. Fødevareallergi normalt forekommer inden for et par minutter til et par timer efter at have spist en ny fødevare. Hvis dit barn bryder ud i en udslæt eller nældefeber, eller udvikler hævelse i ansigtet, kløe, irritabilitet, kvalme, opkastning eller diarré, kan han have en fisk eller skaldyr allergi. Lad hans praktiserende læge vide. Hvis han viser nogen tegn på åndedrætsbesvær, såsom hvæsende vejrtrækning, bliver blå, gispende efter vejret, eller kvælning eller han pludselig mister bevidstheden, søge øjeblikkelig lægehjælp. Et lille barn med en alvorlig allergi kan udvikle symptomer, lige fra at indånde damp fra madlavning fisk og skaldyr.

Om Forfatteren

Registreret sygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for onkologi, arbejdskraft/levering, neonatal intensive care, infertilitet og oftalmologi, Sharon Perkins har også medforfatter og redigeret en lang række sundhedsmæssige bøger for Wiley "Dummies" - serien. Perkins har desuden omfattende erfaring med at arbejde i hjemmet sundhed med medicinsk skrøbelige pædiatriske patienter.

ADVERT

Mest populære