Sund Kost >> Kost

Er Det Sikkert at Gå Efter at Spise et Måltid?

Skrevet af Krista Sheehan ; Opdateret 12 December 2018

Ifølge de gamle koner eventyr, og det er ikke sikkert at gå, svømme, cykle eller deltage i næsten enhver form for fysisk aktivitet efter at have spist et måltid. Og selv om det nok ikke er en god idé at udøve kraftigt efter Thanksgiving middag, tage en enkelt gang efter et måltid er en anden historie helt.

Hvad er det, du Spiser?

Den type mad, du spiste, kunne komme tilbage for at hjemsøge dig under din tur -- især hvis du har spist noget, der ikke er enig med din mave. Hvis du planlægger at gå kort tid efter at have spist, skal du vælge fødevarer, der typisk er enig med dig, og undgå fødevarer, der hyppigt medføre forstoppelse, kvalme eller andre fordøjelses problemer. Undgå fødevarer, der er uvasket, med et højt fedt eller fyldt med sukker. Fedtet og fede fødevarer der vil ende med at føle sig som en mursten i din mave og kan forlade du kører til det nærmeste toilet. Sukkerholdige fødevarer vil medføre, at en hurtig stigning i blodsukkeret, og derefter forlade din energi niveauer ned til jorden i løbet af din tur. Også, skal du ikke overdrive dine portionsstørrelser. Hold med små, velsmagende måltider, før der iværksættes på en gang.

Hvor Lang tid Efter Måltidet?

Hvis du har en følsom mave eller sure opstød, vil du ønsker at vente mindst 30 minutter efter måltidet. Selvom walking er ikke en intens motion, vil det medføre, at din mave indholdet skvulper rundt omkring, som kunne forlade du føler sig syg i løbet af få minutter. Hvis du har en stærk mave, men du kan formentlig begynde din gang kort tid efter måltidet.

Hvilken Slags Walking?

Tage hensyn til den type af walking, du skal gøre, før du nyder dit måltid. Hvis du kender din walking ruten indeholder stejle bakker, trapper eller barske terræn, du måske ønsker at spise let. Overveje at spise halvdelen af dit måltid inden turen og efterbehandling af den anden halvdel efter din gang. Og hvis du gjorde, ved et uheld overspise ved måltiderne, vælge en lettere gå-rute-eller i det mindste give dig selv masser af tid til at tage en hårdere.

Har Du Prøvet det Før?

Personlige erfaringer er den eneste sikre metode til bestemmelse af, om du kan sikkert gå efter et måltid. Mens nogle mennesker kan afslutte en tre-retters menu og hoppe lige ind i en træning, andre mennesker kan få kvalme udøve alt for hurtigt efter en lille snack. Lad din krop være din guide -- hvis du begynder at føle sig syg, mens du går efter et måltid, tage en pause, og give din krop tid til at fordøje din mad.

Om Forfatteren

Krista Sheehan er et registreret sygeplejerske og professionel forfatter. Hun arbejder i en neonatal intensive care unit (NICU) og hendes tidligere sygepleje erfaring omfatter geriatri, pulmonale lidelser og hjemmesygepleje. Hendes faglige skrivning arbejder primært fokusere på de emner, der af fysiske sundhed, fitness, ernæring og positive ændringer i livsstil.

ADVERT

Mest populære