Sund Kost >> Kost

Sikker Øvre Grænse for D3-Vitamin for Voksne

Skrevet af Tarynne Mingione ; Opdateret juli 20, 2017

D-Vitamin mangler, der kan være i henhold til sundhed, og tre ud af fire Amerikanere, der er mangelfuld, kan kræve hurtig tilskud. D-Vitamin-3 , også kendt som cholecalciferol, er et fedtopløseligt vitamin syntetiseres i folks hud, når de udsættes for ultraviolet lys fra solen. D-Vitamin-3 kan også fremstilles og anvendes i vitamin D-tilskud. Retningslinjer er blevet etableret for det daglige kost kvoter og øvre grænser for at bevare knogle sundhed og for at undgå risikoen for D-vitamin toksicitet.

Funktioner af D-Vitamin

Fedtopløselige vitamin D spiller væsentlige roller i kalcium og fosfor absorption. D-Vitamin har en stor rolle i at bevare knogle sundhed. Børn med for lidt D-vitamin er i risiko for at rakitis og voksne er i risiko for osteomalaci, eller blødgøring af knogler. Ud over at knogle sundhed, D-vitamin spiller roller i celle differentiering, immunforsvar, muskler, sundhed, nerve transmission, udskillelsen af insulin, og måske blodtryksregulering.

Kilder til D-Vitamin

Udsætter ansigt, hænder, arme og ben for fem til 15 minutter i myldretiden sollys kan give tilstrækkelige mængder af d-vitamin I tillæg til naturligt sollys, og D-vitamin kan fås fra nogle fødevarer. De bedste kilder til D-vitamin omfatter fede fisk som laks, tun, makrel og fiskelever olie.

Retningslinjer for D-Vitamin

Institute of Medicine anbefaler, at voksne i alderen 19 til 70 få 600 internationale enheder af D-vitamin dagligt; voksne alder 71 og ældre har brug for 800 internationale enheder af D-vitamin dagligt. De etablerede sikker øvre grænse for D-vitamin (i alle former) er 4.000 internationale enheder dagligt i alle aldre 9 år og ældre.

I henhold til 2009-Position af den Amerikanske Diætetiske Association, nogle eksperter hævder, at daglig indtagelse anbefalinger bør øges til 1.000 internationale enheder dagligt, og den øvre grænse forhøjes til 10.000 internationale enheder dagligt.

Toksicitet

D-Vitamin toksicitet typisk opstår kun i forbindelse med D-vitamin tilskud. D-Vitamin toksicitet er ikke iagttages med uforholdsmæssigt store sollys, som det organ, der begrænser omdannelsen til d-vitamin Tegn på toksicitet omfatter kvalme, anoreksi, dårlig appetit, opkastning, forstoppelse, vægttab og svaghed. Faretruende høje niveauer af calcium, hypercalcæmi, kan følge D-vitamin toksicitet, som kan forårsage svimmelhed, forvirring, hjerte arrythmias, knogletab, nyresten, og skadelige forkalkning af organer.

Straks indberette tegn på toksicitet, at din sundhedspleje udbyder og altid diskutere passende dosering niveauer og potentielle medicin interaktioner, før du starter et supplement regime.

Om Forfatteren

Tarynne Mingione er en registreret diætist og registreret yoga lærer. Hun har en Bachelor of Science i ernæring på Bastyr University og afsluttet Baylor College of Medicine Neonatal Ernæring Fællesskab. Hendes erfaring omfatter også diabetes camp diætist-og wellness-arrangement sundhed pædagog og underviser i yoga på forskellige steder.

Foto Credits

  • Ablestock.com/AbleStock.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære