Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Rosmarin Te Er Godt For?

Skrevet af Andra Picincu; Opdateret: 06 December, 2018

Rig på vitaminer, mineraler og antioxidanter, rosmarin har været brugt i århundreder som mad og medicin. Denne duftende stedsegrøn urt hører til mint familien, og der vises en bred vifte af terapeutiske egenskaber. Det aids i fordøjelsen, forbedrer det mentale fokus og holder din hjerne skarp. Plus, det er rige på fytokemikalier at bremse aldring og bekæmper oxidativ stress.

Sundhedsmæssige Fordele af Rosmarin Te

Denne healing spice kan bruges i et væld af måder. Du kan tilføje den til din favorit salater og hjemmelavede måltider, man spiser det som te eller anvende rosmarin æterisk olie på din hud og hår. Det te er især en fordel for fordøjelsen og leveren sundhed. Når de indtages regelmæssigt, det hjælper din krop med at slippe af med toksiner og bekæmper inflammation.

På grund af sin luft i maven-at lindre og anti-krampagtige egenskaber, rosmarin te holder dit fordøjelsessystem, der kører problemfrit og lindrer oppustethed. Det vil også forbedre næringsstof absorption af healing tarmen. Den polyfenoler, der findes i denne urt neutralisere frie radikaler, som hæmmer den inflammatoriske reaktion. Dette fører til en lavere risiko for kroniske sygdomme og bedre helbred.

Denne urt giver både smag og ernæring. Ekstrakter af rosmarin og carnosic syre, to af de aktive stoffer, hjælpe balance i mikrofloraen og støtte væksten af de gode tarmflora bakterier. Som et resultat, din fordøjelse bliver bedre, og din krop vil blive mere effektiv til at bryde ned fedtstoffer. Da en afbalanceret tarmflora holder dit immunforsvar stærkt, at du bliver syg, mindre ofte. Derudover, vil du finde det lettere at tabe sig og holde det ud.

Carnosol, en bioaktive stof, der forekommer naturligt i rosmarin, som hjælper med at forhindre akutte leverskader og understøtter den detox proces. Dette anlæg kan også prale af potente antioxidanter, der kan forbedre insulin reaktion og holde dit blodsukker stabilt hele dagen.

Rosmarin te er også en fremragende kilde til A-vitamin, C-vitamin, karotenoider, kalium, calcium, magnesium og fosfor. Din krop har brug for disse næringsstoffer for at fungere optimalt. De mineraler i rosmarin hjælpe med at genoprette din elektrolyt balance og kan lindre muskel spasmer. En enkelt servering af denne urt leverer mere end 4 procent af den anbefalede daglige indtag af calcium.

Hvordan til at Forberede Te Rosmarin

Det tager få minutter at forberede denne sunde løgnehistorie. Alt hvad du behøver, er en kop vand og en teskefuld tørret eller frisk rosmarin blade.

Kog urten i fem til 10 minutter, lad den stejle for yderligere fem minutter, og derefter stamme blandingen. Tilsæt honning eller stevia, hvis det ønskes.

Mulige Bivirkninger

Rosmarin te er rig på flygtige olier, der kan forårsage uteruskontraktioner. Visse af dets forbindelser, såsom salicylat, kan udløse negative reaktioner hos dem, der er allergiske over for aspirin. Da dette anlæg har antikoagulerende egenskaber, er det ikke anbefales til folk med blødningsforstyrrelser.

Når det indtages i passende doser, denne drik er usandsynligt, at forårsage bivirkninger. At bo sikkert, holde sig til én eller to kopper rosmarin te per dag.

Om Forfatteren

Andra Picincu er en certificeret kostvejleder og personlig træner med mere end 10 års erfaring. Hun har en BA i Psykologi og har en BA i Marketing og International Business. Hendes mission er at hjælpe mennesker med at leve et sundere liv ved at gøre smartere valg af fødevarer og opholder sig aktive. Andra giver digital marketing consulting og copywriting tjenester samt ernæring rådgivning. Hun ejer ShapeYourEnergy, en populær sundhed og fitness hjemmeside. I 2014, lancerede hun en lokal ernæring kontor og i samarbejde med lokale fitnesscentre til at hjælpe deres kunder at tage de nødvendige skridt til et bedre helbred. Nuværende og tidligere kunder omfatter HOTH, Nutracelle, KLIK - Og Elsker Protein Drink, InstaCuppa, GritWell, GoHarvey, og meget mere. Andra er en regelmæssig bidragyder til disse platforme, hvor hun enten giver sundheds-relateret indhold, eller coaching til dem der er interesserede i at opnå en afbalanceret livsstil.

ADVERT

Mest populære