Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er de Roller, Natrium?

Skrevet af Don Amerman; Opdateret 07 December, 2018

Natrium er et mineral, som din krop skal have for at kunne fungere korrekt. Den primære kilde til kosten natrium er natriumklorid, eller salt, mere end tre fjerdedele af de, der kommer fra forarbejdede fødevarer. Selvom natrium er afgørende for en række rutinemæssige kroppens funktioner, for meget kan have negative effekter, især for folk, der er følsomme over for natrium. Overdreven natrium kan medføre forhøjet blodtryk, hvilket kan føre til andre sundhedsproblemer.

Nerve -, Muskel Funktion

Natrium er et mineral, der bærer en elektrisk ladning, der er kendt som en elektrolyt. Elektrolytter lette muskel sammentrækning og nerve cell transmission. Ioner af natrium, kalium og chlorid udløse muskel sammentrækninger og nerve impulser, når de skift steder på tværs af cellemembraner. En nervecelle i hvile er positivt ladede kalium-ioner inde i cellen og er omgivet uden for cellen ved positivt ladede natrium-ioner og negativt ladede chlorid-ioner. Når stimuleret, kalium-ioner haste ud af den celle, som natrium-ioner rush i, skaber en elektrisk signal eller nerve impuls. En lignende situation opstår under sammentrækning af muskler.

Væskebalance

Natrium arbejder også på koncert med kalium for at opretholde en normal væskebalance i kroppen. Hver af de mineraler, kemisk tiltrækker vand til sig selv, således at man sikrer, at den optimale niveauer af hydrering er fastholdt både i menneskelige celler og uden for cellerne, det ekstracellulære rum, der omgiver dem. I raske mennesker, kroppen har en indbygget mekanisme til at beskytte sig mod virkningerne af lejlighedsvis overskydende niveauer af natrium, men fortsatte med indtagelse af store mængder af natrium i sidste ende kan tilsidesætte denne sikkerhedsventil, og føre til forhøjet blodtryk.

Blod Volumen

Tæt knyttet til natrium ' s rolle i vedligeholdelsen af normale væskestande er den rolle, den spiller i at kontrollere kroppens blodvolumen og dermed blodtrykket. Din krop konstant overvåger natrium koncentration og mængde blod, ifølge Merck Manual Home Health Handbook. Hvis enten blod volumen eller natrium niveauer får alt for højt, vil din krop stimulerer nyrerne til at udskille overskydende natrium, vender tilbage blod volumen til normale niveauer.

Anbefalede Indtag

De fleste af natrium i den Amerikanske kost kommer fra forarbejdede fødevarer — omkring 70 procent, i henhold til American Heart Association. Syvoghalvfjerds procent af natrium, kommer fra forarbejdede fødevarer, mens yderligere 14% forekommer naturligt i visse friske fødevarer såsom selleri, muslinger og kærnemælk. En anden 6 procent kommer fra tilsat salt i madlavning, og 5 procent er tilføjet til mad på middagsbordet. Holde natrium indtag til et dagligt maksimum på 2.300 mg for voksne, 50 år, og klippe tilbage til et maksimum på 1.500 mg for dem, 51 eller ældre. Kostråd anbefaler også et maksimalt indtag af 1.500 mg for folk i alle aldre, der er Afrikansk-Amerikansk eller hvem der har forhøjet blodtryk, diabetes eller kronisk nyresygdom.

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

ADVERT

Mest populære