Sund Kost >> Kost

Rolle af Zink i Køn Hormoner

Zink spiller en vigtig rolle i produktionen af sædceller, og aktivitet af mandlige kønshormoner. Alvorlige fejl og mangler i zink kan føre til forsinket kønsmodning, lavere sædtal og lavt testosteron niveau. Der er meget lidt forskning om forholdet mellem zink og kvindelige køn hormoner, men nogle forskere har fundet en sammenhæng mellem zink og prolaktin.

Testosteron

Både mænd og kvinder producerer kønshormon testosteron. Forhøjede testosteron niveau kan indikere medicinske problemer såsom cancer eller androgen modstand. Lavt testosteron niveauer kunne tyde på en kronisk sygdom. En undersøgelse offentliggjort i "Ernæring" i 1996 fandt, at cellulære zink niveauer korreleret til niveauet af testosteron, hvilket betyder, at testosteron-niveauet var højere, når cellulære zink niveauet var højere. De unge mænd i undersøgelsen, der begrænsede deres zink indtag oplevet et markant fald i testosteron niveauer. Ældre mænd, der var mangel på zink i begyndelsen af studiet, oplevet øget testosteron niveauer efter indtagelse af zink kosttilskud til seks måneder. Resultaterne af undersøgelsen tyder på, at zink er en vigtig faktor i reguleringen af niveauet af testosteron hos mænd.

Follikel-Stimulerende Hormon

Follikel-stimulerende hormon, også kendt som FSH, der stimulerer produktionen af sædceller hos mænd og produktion af æg hos kvinder. En undersøgelse af zink og FSH fandt, at der var en statistisk signifikant fald i FSH-niveauer for at studere grupper, der forbruges til både den laveste eller den højeste mængder af zink. Denne undersøgelse konkluderede, at zink er "gavnlig," at køn hormoner, herunder FSH, på bestemte fysiologiske niveauer.

Luteiniserende Hormon

Luteiniserende hormon, der frigives af hypofysen, stimulerer produktionen af testosteron hos mænd og forårsager ægløsning hos kvinder. En 2006 rotte undersøgelse i "Life Sciences", der tager sigte på at bestemme, hvordan zink påvirker LH niveauer, blandt andre ting. Den noncastrated rotter i undersøgelsen, der blev suppleret med zink havde højere LH niveauer end de andre noncastrated rotter, men lavere LH niveauer end de kastrerede rotter. Disse resultater tyder på, at zink er en vigtig mediator" i samspillet mellem LH og leptin, et andet kønshormon.

Prolaktin

Prolaktin, en sex-hormon, der frigives af hypofysen, er det vigtigt at bryst udvikling og mælkeproduktion hos kvinder. Mænd har typisk nogle prolaktin i deres organer, men det ikke har nogen kendt gavnlig funktion i den mandlige krop. En undersøgelse offentliggjort i "Hormon-og Metabolisk Forskning" i 1986 undersøgte forholdet mellem zink og prolaktin i mænd og kvinder. I undersøgelsen blev deltagerne indtaget stigende doser af zink og indsendes til blodprøver over en 120 minutters periode. Undersøgelsen fandt, at meget høje blodniveauer af zink, kaldet hyperzincemia, hæmmet sekretion af prolaktin i både kvinder og mænd.

Anbefalinger og Kilder

Ifølge National Institutes of Health Office af Kosttilskud, er den anbefalede daglige dosis af zink er 11 mg per dag for mænd og 8 mg per dag i kvinder. Gravide kvinder over en alder af 19 år bør indtage 11 milligram zink hver dag, og amning kvinder bør forbruge 12 mg dagligt. Zink er mere rigelige i østers end i nogen anden mad, og du kan også få zink fra rødt kød og fjerkræ.

Om Forfatteren

Dakota Karratti har været at skrive fitness og sundhed artikler siden 2010. Hendes arbejde har optrådt i "Salisbury Universitet Flyer" og "WomanScope Nyhedsmagasin." Karratti har været en Certified Nursing Assistant i Delaware siden 2008. Hun er indskrevet ved University of Alabama ' s Ernærings-og fødevarevidenskab BS-program.

Foto Credits

  • Comstock Images/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære