Sund Kost >> Sunde Måltider

Den Rolle, Vitamin B-6 i lipidmetabolismen

Sammen med de andre B-vitaminer, vitamin B-6 er af afgørende betydning for næringsstoffer stofskifte og energiproduktion. Sammenhængen mellem vitamin B-6 og lipider er blevet undersøgt for det meste gennem dyreforsøg forske i den rolle, B-6-mangel i lipid metabolisme.

B-6 Grundlæggende

Vitamin B-6, eller pyridoxin, deltager i over 100 reaktioner i kroppen, rapporter Kontoret for Kosttilskud. B-6 er et vandopløseligt vitamin, hvilket betyder at din krop ikke gemme det. Det kan være opnået gennem fødevarer, eller som et kosttilskud. Det er først og fremmest kendt for sin rolle i at producere energi ved metabolisering af kulhydrater, protein og fedt fra mad. Vitamin B-6 er der også behov for at producere neurotransmitterne serotonin og noradrenalin, som er nødvendige for normal hjernefunktion. B-6 kontroller niveauer af homocystein, en aminosyre, der øger risikoen for hjertesygdom. Dannelse af røde blodlegemer også er afhængig af tilstrækkelige B-6 niveauer. En mangel er sjælden, men kan give symptomer som depression, muskel svaghed, blodmangel og et svækket immunforsvar, ifølge University of Maryland Medical Center.

Kilder og Anbefalede Mængder

Oksekød leveren, laks, tun, kylling, kalkun, kartofler og kikærter er alle rige kilder til vitamin B-6. B-6, kan også findes som et særskilt tillæg eller kombineret med andre B-kompleks vitaminer i en multivitaminpille. Supplerende B-6 leveres i form af pyridoxin og findes i en tablet, kapsel, sugetablet og i flydende form. Den anbefalede daglige dosis af vitamin B-6, varierer med køn og alder. Generelt, voksne, der har brug for mellem 1,3 og 2 milligram til at opfylde deres daglige behov.

Lipid Metabolisme

Lipider, også kendt som fedt eller fedtsyrer, der fungerer som kroppens energi-reserve. Kulhydrater fungerer som en hurtigt tilgængelig energi kilde, og kan ikke blive gemt et så effektivt som lipider. Lipider producere 9 kalorier af energi per gram, i modsætning til 4 kalorier af energi per gram protein eller kulhydrater. Lipid metabolisme er kendt som fedtsyre oxidation, hvilke processer fedt til at producere energi i form af ATP. Lipid metabolisme henviser også til lipogenese, som er produktionen af lipider. Hertil kommer, lipider i form af fedtsyrer fra kulhydrater og protein i kosten. Leveren absorberer lipider, der cirkulerer i blodet. Overskydende fedt bliver omdannet og lagret i form af fedtvæv, som senere kan opdeles i lipider hvis niveauet i blodet er lav, ifølge Elmhurst College Virtuelle Chembook.

Vitamin B-6 og lipidmetabolismen

Forskningsresultater har foreslået, at vitamin B-6 spiller i en vigtig rolle i lipid stofskiftet, såsom konvertering af protein og kulhydrater til fedt. En artikel offentliggjort i 2000 i "The Journal of Nutrition", der findes som vitamin B-6 er også nødvendig for korrekt metabolisme af en type lipid kaldes essentielle fedtsyrer. En B-6-mangel kan hæmme metabolismen af de essentielle omega-3 fedtsyrer fra linolensyre form til den funktionelle former eicosapentaensyre og docosahexaensyre. Tilstrækkelig vitamin B-6 niveauer, der er afgørende for konvertering til en anden type af essentielle fedtsyrer, linolsyre, arachidonsyre. Flere enzymer, der er involveret i fedtsyre-metabolisme kræver vitamin B-6, og både B-6 og essentielle fedtsyrer, der er nødvendige for at opretholde en normal celle funktioner.

Om Forfatteren

Christina Marie er en helse-forfatter med base i Buffalo, N.Y., Hun har en Master of Science i ernæring videnskab og nyder at hjælpe andre med at nå deres egne optimal wellness. Hun virker også som en ernæringsekspert og amning konsulent.

Foto Credits

  • Creatas/Creatas/Getty Images
ADVERT

Mest populære