Sund Kost >> Ernæring

Hvilken Rolle Spiller Natrium Spille Biologisk?

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: December 02, 2018

Natrium, eller salt, har et dårligt ry, -- alt for meget i din kost kan forårsage højt blodtryk, en risikofaktor for hjertesygdom og nyresygdom. Men, natrium spiller også en vigtig rolle i kroppens homeostase, hjælper med at styre de biologiske processer, der holder dig sund. Selv om du skal forbruge natrium i moderate mængder, de fleste mennesker bør indtage nogle salt hver dag, for at bevare et godt helbred.

Blodtryksregulering

Natrium opretholder kroppens væskebalance, som igen påvirker dit blodtryk. Tilstedeværelsen af natrium giver dig mulighed for at opbevare vand, bidrager til at opretholde volumen af væske i din krop. Der er nok væske sikrer, beskytter mod lave blodtryk. Natrium hjælper også med til at aktivere angiotensin II, et protein, der bremsende dine arterier til yderligere at øge dit blodtryk. Natrium effekt på blodtryk kan udgøre en sundhedsmæssig risiko for, at nogle personer, hvilket er grunden til disse tendens til for højt blodtryk bør følge en natrium-diæt.

Nerve Funktion

Natrium understøtter korrekt nerve funktion ved at spille en rolle i aktion potentialer. Når dit nerve-celle modtager et signal, det sender en elektrokemisk impuls -- kaldes en handling potentiale -- ned på længden af cellen at udløse kommunikation med de omkringliggende celler. Under en handling potentiale, natrium strømmer ud af dine nerveceller til at indlede den elektrokemiske impuls; en mangel på natrium hindrer nerve kommunikation. Som et resultat, natrium-mangel kan forårsage muskel kramper på grund af unormale kommunikation mellem nerverne, og dine muskelfibre.

Fordøjelse og stoftransport

Forbrugende lidt salt i din kost også aids i fordøjelsen-både natrium og chlorid komponenter af salt bidrage til fordøjelsen. Chlorid udgør en del af saltsyre, mavesyre, kroppen bruger til at nedbryde proteiner og kulhydrater. Natrium, i mellemtiden, giver din tyndtarmen til at absorbere aminosyrer, glukose og vand fra de fødevarer, du spiser. Det påvirker også nyre funktion, der hjælper til at bevare næringsstoffer i kroppen, så de ikke udskilles i urinen.

Anbefalet Natrium Indtag, og Overvejelser

Din krop har brug for en lille mængde af natrium hver dag til at fungere-et indtag på 1.500 mg natrium, eller 3,8 gram salt hver dag er tilstrækkelig til at opretholde din sundhed, ifølge Linus Pauling Institute. For at undgå de risici, der er forbundet med overskydende natrium indtag, ikke forbruge mere end 2.300 mg natrium dagligt, anbefaler Colorado State University. Kontrol dine natrium indtag, og ved at undgå forarbejdede eller fastfood, som ofte indeholder store mængder af natrium til at forbedre smagen og forlænge madens holdbarhed. Selv nogle sunde fødevarer, såsom hytteost, kan indeholde store mængder af natrium. Tjek næringsdeklarationen på din mad til at overvåge dit saltindtag, og spiser masser af grøntsager, frugt, fuldkorn og magre, uforarbejdet kød, der kun indeholder små mængder af natrium.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære