Sund Kost >> Kost

Rolle Amylase

Skrevet af Erica Kannall; Opdateret 17 December 2018

Hver gang du spiser din favorit stivelsesholdige fødevarer såsom kartofler og brød, amylase spiller en afgørende rolle i at bryde dem, komplekse kulhydrater til enkle, brugbare sukker. Når det er absorberet, kulhydrater fordøjes af amylase forsyne dig med meget tiltrængt energi til brændstof din hurtigt tempo liv. Uden amylase i din krop, ville du være meget træt og sandsynligvis lider af ubehagelige fordøjelsesbesvær.

Fordøjelsesenzymer

Som du smage smage og nyde tekstur af din mad, spyt er der frigives; dette er starten på fordøjelsen. Mange forskellige enzymer, der produceres i kroppen er nødvendig for at bryde mad ned i simple molekyler, som kan optages i din blodbaner. Proteolytiske enzymer, eller proteaser, nedbryde protein, lipases nedbryde fedt og amylase nedbryder kulhydrater. Uden amylase, du vil være i stand til at fordøje stivelse og sukker. Fiber er en form for kulhydrat, men amylase er i stand til at bryde det ned, og det passerer ufordøjet gennem kroppen.

Spyt Amylase

Amylase er første udskilles i munden. Som dit spyt blander sig med mad, amylase begynder sit arbejde. Efter indtagelse, mad, rejser til din mave og kombinerer med mavesyre. En pH omkring 7 er nødvendige for amylase til at arbejde det er bedst, og mavesyre sænker pH-værdien, der inaktiverer amylase. En lille mængde af enzymet kan forblive aktive i centrum af bolus, eller masse af mad, indtil mavesyre trænger det. På dette punkt, stivelse er kun delvis brudt ned, og den resterende del af sin fordøjelse er sat på hold, genoptagelse i din tyndtarmen.

Pancreas Amylase

Når du forlader din mave, maden bevæger sig ind i din tyndtarmen, hvor bugspytkirtlen juice indeholder amylase, bikarbonat og andre fordøjelses enzymer er udgivet. Bikarbonat i pancreas sekretion neutraliserer den syre fra gastrisk sekretion og øger pH-værdi for at give amylase til at genoptage sit arbejde. Stivelse og sukker til stede, er brudt ned i en simpel kulhydrat kaldet maltose og absorberet ind i din blodbanen. Som det endelige resultat af arbejdet i amylase, stivelse, der er i din mad, nedbrydes og omdannes til glukose i blodet, som bruges til energi.

Mangel af Amylase

Hvis du har pancreas insufficiens, cystisk fibrose, og cøliaki eller Crohn ' s disease, du måske mangler en tilstrækkelig mængde af amylase. En simpel blod-eller urin-test kan bekræfte, hvis du er mangelfuld, ifølge MedlinePlus. Hvis kulhydrater nå dine tyktarmen ufordøjet, gavnlige bakterier, der lever der vil bruge kulhydrater som energikilde. Gæring sker, og gas er fremstillet, som kan efterlade dig med ubehagelige tarm hævelse, kramper, diarré og flatulens. Fordøjelsesfremmende enzym kosttilskud er tilgængelige, hvis du mangler en tilstrækkelig mængde af amylase.

Om Forfatteren

Erica Kannall er en registreret diætist og certificeret sundheds/fitness specialist med American College of Sports Medicine. Hun har arbejdet i klinisk ernæring, fællesskab, sundhed, fitness, sundhed, coaching, rådgivning og food service. Hun har en Bachelor of Science i klinisk diætetik og ernæring fra University of Pittsburgh.

ADVERT

Mest populære