Sund Kost >> Ernæring

Risikoen for Lav Vitamin K

K-Vitamin er et af fire fedt-opløselige vitaminer er nødvendige for at opretholde din sundhed. Du kan få K-vitamin fra en række fødevarer, herunder bladgrøntsager og vegetabilske olier, eller fra bakterier i dine tarme, der naturligt producerer en form for a-vitamin. Din krop bevarer en butik af K-vitamin for at kompensere midlertidigt for at lave K-vitamin indtag. Dog, hvis du ikke får nok K-vitamin i længere tid, kunne du udvikle et vitamin-mangel, som negativt påvirker din sundhed.

Betydningen af Vitamin K

Din krop har brug for K-vitamin til at danne blodpropper. Efter en skade, blodlegemer kaldes blodplader samlet for at danne blodpropper og skorper omkring det beskadigede væv. Dette koagulation stopper strømmen af blod ud af såret og beskytter mod blodtab. K-Vitamin hjælper med at modregne de kemiske reaktioner, der er nødvendige for at danne blodpropper. Det spiller også en rolle i cellevækst, hjælper med i udviklingen af dit nervesystem og hjælper dig med at vokse, sund knogle væv.

Mulige Årsager til K-Vitamin-Mangel

De fleste voksne ansigt kun en lav risiko for vitamin K-mangel, ifølge Linus Pauling Institute. Men du kan udvikle en mangel, hvis du ikke kunne absorbere vitamin, K-vitamin i din fordøjelseskanalen. Personer med Cøliaki eller Crohn ' s sygdom, eller dem, der ikke er i stand til at fordøje og absorbere fedt, kan udvikle lave K-vitamin-niveauer på grund af lavt vitamin absorption. Visse lægemidler, herunder beslaglæggelse medicin, kan også forårsage lavt vitamin K-niveauer. Antikoagulerende medicin, såsom warfarin, modsætte sig, at virkningen af K-vitamin, så en høj dosis af disse lægemidler kan efterligne effekten af lav K-vitamin niveauer.

Effekter

På grund af a-vitamin betydning i blodet til at størkne, lavt vitamin K-niveauer, forårsage unormal blødning. Du vil måske bemærke blødning omkring dit tandkød, udvikler uforklarlige blå mærker på grund af indre blødninger eller få hyppige eller alvorlige næseblod. Du kan også få blødning i mave-tarmkanalen, hvilket medfører sort tjærefarvet afføring. Kvinder kan også lide med kraftig menstruation. Du vil også bløder for en usædvanlig lang tid efter en skade, der resulterer i store blodtab.

Forebyggelse og Overvejelser

Da en underliggende sundhedsmæssige problem forårsager de fleste tilfælde af K-vitamin mangel, er den bedste måde at forhindre lavt vitamin K-niveauer er at gå til din læge for regelmæssig check-ups. Din læge kan identificere den underliggende årsag, og fastsætte en passende behandling. Tager til efterretning enhver unormal blå mærker eller blødning, og nævne nogen abnormiteter til din læge. Hvis du tager receptpligtig medicin, skal du tale med din læge om, hvorvidt det kan påvirke din K-vitamin niveauer, og hvordan for at undgå en mangel.

Aldrig begynde at tage en vitamin K-tillæg uden først at tale med din læge. Vitaminer kan ikke hjælpe, især hvis din K-vitamin-mangel er et resultat af lav vitamin absorption. At tage vitamin K kan også vise sig at være farlige. Vitamin gør antikoagulerende medicin, mindre effektive, og K-vitamin, kosttilskud forårsage allergiske reaktioner hos nogle mennesker.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

Foto Credits

  • grønne og røde blade af grønkål billede af Maria Brzostowska fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære