Sund Kost >> Kost

Risici og Fordele af Oolong Te

I århundreder, te af alle sorter er høstet og nydes af milliarder af mennesker, og sandsynligvis vil være i århundreder til at komme. Når det indtages i moderate mængder, oolong te kan tilbyde flere fordele, som du ikke får fra sodavand eller energidrikke. Det er også billig, let opnåelige og let at brygge, som kun bidrager til dens popularitet blandt både die-hard te drikker, og dem, der bare godt kan lide at nyde en kop i ny og næ.

Hvad er Oolong Te?

Som sort og grøn te, oolong te er høstet fra Camellia sinensis planten, der er hjemmehørende i det østlige Asien. Knopper, stængler og blade er brugt ved fremstilling af te. Det, der adskiller oolong fra grøn eller sort te ligger i den gæring, der er brugt. Mens sort te er helt gæret og grøn te er ikke gæret ved alle, oolong er kun delvis gæret.

Fysiske Fordele

Oolong te er en betydelig mængde polyfenoler, som er antioxidanter, der hjælper med at bekæmpe cellulær skade i kroppen, hvilket resulterer i en lavere risiko for kræft. Oolong te indeholder også catechiner, der er de flavonoider, der er tænkt til at udstille antivirale egenskaber. En undersøgelse offentliggjort i "Journal of Investigative Medicin" viste, oolong te for at være en fordel i at øge stofskiftet og reducerer kropsfedt ved at øge kroppens energi udgifter.

Kognitive Fordele

Oolong ' s ydelser også rækker ud over kroppen til sindet. I en undersøgelse offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition" i 2008, mere end 2.500 voksne i alderen 55 år og ældre, som ofte drak oolong te viste en nedsat risiko for kognitiv forringelse og tilbagegang, der er typisk i ældre voksne.

Risici

På grund af koffein i te, MayoClinic.com forklarer, at overindulging -- mere end 5 kopper om dagen-kan resultere i hovedpine, søvnproblemer, irritabilitet, kvalme og opkastning, uregelmæssig hjertebanken og svimmelhed, bare for at nævne et par stykker. Som med enhver koffeinholdige produkt, drikker for meget, oolong te kan føre til afhængighed så godt.

Om Forfatteren

Perry Miller er uddannet fra Missouri State University i 2005 med en bachelor-grad i journalistik og ernæring sciences. Hun dækker sundhed, fitness og ernæring til forskellige print og online publikationer.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Comstock/Getty Images
ADVERT

Mest populære