Sund Kost >> Ernæring

Risikoen for at Tage Krill Olie

Krill er små reje-lignende væsener, der rejser i store grupper i havene rundt om i verden. Både Antarktis og Pacific lyskrebs, der er høstet for omega-3 fedtsyrer, som de indeholder, tjene som kosttilskud for dem, der ønsker at øge forbruget af sunde fedtstoffer. Specifikt, krill er rig på eicosapentaensyre, eller EPA, og docosahexaensyre, eller DHA, som er det samme fedtsyrer findes i fiskeolie, der kan reducere inflammation og lavere din risiko for at udvikle hjertesygdom. Krill olie har disse fedtsyrer i en form, der kan blive absorberet mere effektivt end dem fra fisk, men som med fiskeolie, der er nogle risici, der er forbundet med det.

Blødning Risici

Omega-3 fedtsyrerne i krill olie kan øge din risiko for blødning under visse betingelser. Hvis du har en blødningsforstyrrelse eller tendens til blå mærker let, gebyret kan forlænge blødning gange. Selv hvis dit blod størkner funktioner, der normalt høje doser af krill olie kan gøre du bløder mere, hvis du kommer til skade. Blodfortyndende medicin, herunder aspirin, warfarin og clopidogrel, samt naturlægemidler produkter, der indeholder perikon, kan også øge dine chancer for unormal blødning, når det kombineres med krill-olie.

Lægemiddelinteraktioner

Omega-3 fedtsyrerne i krill-olie kan også blande sig med andre lægemidler. For eksempel, diabetes medicin, der kan sænke dit blodsukker – og insulin, glyburid, glucophage og glipizid – kan ikke arbejde så effektivt, når du tager krill olie. Konsultere din sundhedspleje udbyder for eventuelle dosering ændringer for at hjælpe med at holde din diabetes under kontrol.

Mave Forstyrret

Krill olie, som fiskeolie kan forårsage mave-tarm-lidelse med symptomer på gas, oppustethed og endda diarré. Høje doser kan øge risikoen for, at disse ubehagelige bivirkninger. At tage mindre doser, eller opdele doser i løbet af dagen, kan minimere din risiko for at opleve fordøjelses ked af det. At tage krill olie i stedet for fiskeolie, der kan eller ikke kan reducere risikoen for dårlig ånde eller ildelugtende bøvser, der er forbundet med disse typer af kosttilskud.

Andre Overvejelser

Som et kosttilskud, krill olie ikke gennemgår den samme grad af kontrol af den AMERIKANSKE Food and Drug Administration, som tager stoffer eller konventionelle fødevarer. Produktets etiket, kan derfor være misvisende i nogle måde. For eksempel, ifølge Consumer Reports, en virksomhed, der er meddelt af misbranded krill olie produkter i sommeren 2011, efter at supplere allerede nået ud på markedet. For at minimere din risiko for at købe subpar krill olie, vælg dit produkt fra velrenommerede producenter.

Om Forfatteren

En forfatter siden 1985, Jan Annigan er offentliggjort i "Plante-Fysiologi," "Proceedings of the National Academy of Sciences," "Journal of Biological Chemistry", og på forskellige hjemmesider. Hun har en sports medicine and human performance certifikat fra University of Washington, samt en Bachelor of Science i dyr videnskaber fra Purdue University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære